✍🏻: Nanny Yap | 📸: Rob van der Teen

De voordeur zit een beetje verstopt. Maar daarachter zit een pareltje verborgen. Een huis uit 1900 vol met authentieke details met de luxe van nu. Een sfeervol huis dat je, zodra je binnenkomt, omgeeft met vrede en rust. Monic en haar man Peter zijn de trotse eigenaren van dit pand aan de Prinsenstraat in Dordrecht

Monic is ruim 5 jaar geleden verhuisd naar de Prinsenstraat. “Toen wij het huis binnenstapten werden wij meteen verliefd. Het was
in 2007 al gerenoveerd en de combinatie van authentieke details en de moderne uitstraling die het toch had, was zo bijzonder. Het was voor ons een thuiskomen. Dit was wat wij zochten.”

Dordtse Hout
Monic woonde hiervoor samen met Peter en hun twee jongens 18 jaar in de wijk Dordtse Hout. Een redelijk afgesloten wijk ten zuiden van Wielwijk, naast het voormalige Refaja Ziekenhuis. Zij heeft daar al die tijd met veel plezier gewoond. “Het is een rustige buurt met veel groen. Maar toen onze kinderen het huis uit waren, wilden wij kleiner wonen en het liefst in het centrum van Dordrecht of Breda. Een appartement met een flinke buitenruimte was onze droom. We voelden ons niet echt aangetrokken tot de Dordtse binnenstad, omdat we het eigenlijk niet echt kenden. Vandaar dat we aan Breda dachten, ook mede vanwege onze Brabantse roots. Maar heel toevallig kwam dit huis op ons pad. Wij waren de eerste kijkers. We maakten een afspraak met de makelaar en waren eigenlijk meteen verkocht. ’s Avonds brachten wij een bod uit en de verkoop was binnen een week geregeld.”

“Penthouse” op de Prinsenstraat
Het woonoppervlak van het huis bedraagt 124 m2. Riant aan de maat. Maar dat is nog niet alles. Op de woonverdieping is ook een heerlijk beschutte patio waar Monic en haar man regelmatig koffie of een wijntje drinken. “Het is een fijne plek. Er is geen inkijk en je hebt er geen last van de wind. Het is gewoon heel gezellig om hier te zitten en de dag door te spreken.” Maar dit is niet alles. Monic kreeg haar “penthouse”, want op het dak van de woning is een 50m2 groot en mooi terras gerealiseerd. “Het is een pareltje. Als je daar zit, waan je je ver weg van de stad. En je hebt een magnifiek uitzicht op de Grote kerk, de stad en de Oude Maas. Bij helder weer zien we zelfs de skyline van Rotterdam. En wat is er mooier dan op zo’n plek de zon te zien ondergaan. Ik woon hier nu ruim vijf jaar, maar

ik kan er geen genoeg van krijgen. Ieder keer weer geniet ik ervan. Het geeft me nog steeds een vakantiegevoel.” “En als we naar het centrum lopen, is er altijd wel wat te beleven. Je hebt hier veel restaurantjes en leuke terrassen. Dus genoeg keuze. Het is een mooi, druk en gezellig centrum. Vooral als er evenementen zijn. Binnen merk je eigenlijk weinig van de drukte van de straat. We hebben dubbel glas en onze woonkamer en slaapkamers zijn op de eerste verdieping. Dus redelijk rustig. Bovendien ligt onze slaapkamer aan de patio aan de achterkant. We hebben ‘s avonds geen last van het uitgaanspubliek. Sinds we hier wonen is het voor ons iedere dag een beetje vakantie. Dit huis voelt zo goed. En als je naar buiten stapt is het centrum dichtbij. Wij hoeven niet meer weg. Wij hebben ons droomplekje gevonden.”