De ruime stadstuin in de historische Dordtse binnenstad ziet er uitnodigend uit. Er wordt gelachen, de sfeer is top en de heerlijkste gerechten komen voorbij. Een goed glas wijn, huisgemaakte bitterballen, een verrassend lekkere steak of burger; dit is BRUT!
Tekst: Diana Henneken
Fotografie: Dion Doornik
Op het eerste gezicht zou je vergeten dat de zaak vanaf de start van de lockdown op 15 maart bijna drie maanden dicht is geweest. ‘Niet helemaal dicht’, licht Tim Pieters toe. ‘Dezelfde avond nog hebben we de koppen bij elkaar gestoken; wat kunnen we doen en wat gaan we doen? De dagen erna zijn we aan de slag gegaan.’
Support
‘Dat is ook de kracht van ons team’, vullen Nicky van der Toorn en Takis Tsatsos, eigenaren van BRUT, De Crimp en Olympiada aan. ‘We zijn flexibel, creatief en denken in kansen. Vrijwel onmiddellijk zijn we samen met De Crimp begonnen met het bezorgen en afhalen van burgers vanuit BRUT. De eerste weken was het zoeken en uitproberen. Ondanks dat was de support, van zowel onze gasten als ons geweldige team, vanaf het eerste moment enorm. Om toch iedereen te blijven verrassen, kwamen we iedere twee weken met een uniek idee. Denk hierbij aan de ‘DO GOODie bag’ met producten van lokale ondernemers en leuke acties met Pasen, Koningsdag en Moederdag.’
Positief en gastvrij
‘Een crisis als deze zet je weer met beide benen op de grond. Natuurlijk was de bijzondere periode ook voor ons anders dan normaal. Zo waren tafels leeg en zijn grote evenementen, feesten en bruiloften niet doorgegaan. Ondanks dat heeft het ons wel dichter bij elkaar gebracht. We hebben zoveel verhalen gehoord van onze gasten. Mensen die van het ene op het andere moment thuis kwamen te zitten, die hun baan kwijt zijn, maar ook van medewerkers in de zorg, soms op de corona-afdeling. Ons afhaalloket werd voor velen een welkome afleiding van een hele dag thuis. Kortom, we zijn altijd positief en gastvrij gebleven!’
Jong talent
Jonge talenten krijgen bij BRUT, maar ook bij De Crimp en Olympiada, de mogelijkheid om door te groeien tot coach of (assistent)bedrijfsleider of zelfs partner te worden. Tim Pieters is hier een voorbeeld van. Sinds tweeëneenhalf jaar werkt hij bij BRUT. Eerst als medewerker, vervolgens als assistent bedrijfsleider en inmiddels anderhalf jaar als bedrijfsleider. Vanaf 1 januari 2021 wordt hij partner van BRUT. ‘De sfeer in ons team is goed en dat geeft energie. Juist die energie heeft ervoor gezorgd dat we gelukkig zonder al teveel kleerscheuren door de lockdown heen zijn gekomen.’
Mooie zomer
‘Afstand creëren in de twee smalle panden van BRUT aan de Groenmarkt was een uitdaging. Maar door te verbouwen en te vernieuwen is het gelukt. De reserveringen stromen weer als vanouds binnen en de goede sfeer in de zaak is terug. Daarnaast zijn we naar nieuwe mogelijkheden aan het kijken voor onze foodtruck.’ Nog altijd staat BRUT voor service, kwaliteit, sfeer en gastvrijheid. ‘Veiligheid is hieraan toegevoegd. Bezorgen en afhalen kan nog steeds, maar we zijn blij om weer open te zijn en om onze gasten weer in de ogen te kunnen kijken. Laat het mooie weer maar komen!’