Receptuur Leo Burger (4 Personen)

Ingrediënten Burger:

  • 500 Gram Paarden Poulet
  • 75 Gram Oude Kaas (Geraspt)
  • 10 Gram Mosterd (Fijn)
  •   6 Gram Ketchup (Heinz)
  •   3 Gram Knoflook
  • 50 Gram Rode Ui (Brunoise)
  • 1.5 Gram Komijnzaad
  • 0.5 Gram Five Spices
  • 0.3 Gram Oregano
  •   6 Gram Selecta (Verstegen)
  • 10 Gram Vero (Verstegen) 
  •   1 Gram Kodor (Verstegen)
  •   Peper & Zout naar smaak

Bereidingswijze:
Draai de Poulet in een gehaktmolen met een grove plaat of snij het fijn in de keukenmachine.
Voeg alle droge kruiden toe en meng goed.
Doe het mengsel opnieuw door de gehaktmolen met de fijne plaat of in de keukenmachine.
Voeg alle overige ingrediënten toe en meng alles goed.
Maak burgers van 150 gram en laat de burgers onder folie 4 uur rusten in de koelcel.

Ingrediënten Leo`s Saus:

  • 100 Gram Mayonaise
  •   20 Gram Mosterd
  • 100 Gram Piccalilly
  •   50 Gram Rode Ui (Brunoise)
  •   20 Gram Jalapenos (Brunoise)

Bereidingswijze:
Alle ingrediënten mengen tot een saus en gekoeld bewaren

Ingrediënten Pulled Chicken:

  • 1 Enkele Kipfilet
  • 0.3  Liter Coca Cola
  • 100 Gram Ketjap
  • 100 Gram Chilisaus
  • 100 Gram Ketchup
  •   50 Gram Curry
  •   10 Gram Knoflook
  •     2 Gram Oregano
  • Zout & Peper naar smaak

Bereidingswijze:
Laat de kipfilet koken in water met de cola (12 – 15 minuten).
De kipfilet laten afkoelen en met je handen of 2 vorken tot kleine stukjes trekken.
Voeg de ketjap, chilisaus, curry, ketchup, knoflook & oregano samen en meng tot een saus.
Meng de kipfilet met ongeveer 1/3 van de saus en leg het mengsel op een bakplaat of in een ovenschaal en zet het in de oven (200 Graden).
Na 10 minuten weer een gedeelte van de saus toevoegen en weer 10 minuten de oven in.
Dit blijven herhalen tot de kipfilet uit elkaar valt tijdens het doorroeren; dan is de “Pulled” fase bereikt.

  • Indien je de pulled chicken niet direct gaat serveren, kun je het afgedekt in de koelkast bewaren. De Pulled Chicken kun je weer verwarmen in een gedeelte van de saus die was overgebleven

Overige Ingrediënten:

  • Burger Bun
  • Plakken Tomaat
  • Gemengde Sla
  • Salad Pea

Leo Burger bouwen:
Gril de Burgers in een pan en laat ze nog even nagaren in de oven op 180 graden.
De Burger Bun opensnijden en eventueel met de opengesneden zijde naar beneden kort in de oven of op een grilplaat/pan roosteren.
Als de buns, burgers en Pulled Chicken klaar zijn kun je beginnen met opbouwen:
Burger bun aan beide kanten insmeren met Leo Saus,
Sla
Burger
Pulled Chicken
Tomaat
Salad Pea

Recept: www.aantafelbijleo.nl

Eet Smakelijk!