Receptuur voor 4 personen
Eet je geen vlees? Geen probleem! Je kunt de kip vervangen voor jackfruit. Jackfruit kan je vinden in blik in de supermarkt of bij de toko. Kies voor jonge jackfruit. Dit past het best in het recept. Dit is een vrucht die veel in Jamaica wordt gebruikt als vleesvervanger.
Ingrediënten:
- Kipfilet (4 stuks) of Jackfruit
- Kokosmelk 400ml
- Kerriepoeder 5 a 6 eetlepels
- Knoflook 4 teentjes
- olie
- Klontje boter
- Gember
- Paprika’s (2 rood en 2 geel)
- Tijm 6 takjes
- 1 Ui
- Basmati rijst 800 gr.
- Verse peterselie
- Peper & zout
Bereidingswijze:
Zet een pan op voor de rijst met 1 liter water. Voeg er een theelepel zout aan toe.
Snij intussen de kip in reepjes en doe de kip in een schone kom.
Snij de paprika open en haal alle zaadjes eruit. Snij de paprika vervolgens in blokjes.
Maak de uien schoon en snij deze ook in blokjes. Ook de knoflook kun je zo fijn mogelijk snijden.
Rasp de gember fijn.
Voeg de rijst toe aan het kokende water en laat het minimaal 20 minuten koken.
Laat intussen een koekenpan of hapjespan met een scheutje olie heet worden. Hieraan voeg je de gember, knoflook en de uien toe. Fruit alles aan op medium temperatuur. Voeg 2 eetlepels kerriepoeder toe. Laat het nog 2 minuten aanfruiten. Tip: Zorg dat de pan niet te hoog staat, anders brandt het snel aan.
Na 2 minuten voeg je de paprika toe. Bak deze 2 minuten mee. Voeg daarna de kip en de tijm toe. Voeg nogmaals 2-3 eetlepel kerriepoeder toe en peper en zout naar smaak. Bak de kip gaar voor +/- 5 minuten.
Hierna voeg je de kokosmelk toe. Breng de kokosmelk aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen op lage temperatuur.
Giet de rijst af en laat het 5 minuten uitdampen met de deksel op de pan. Voeg een klontje boter toe aan de rijst en roer dit goed door. Hak ten slotte de peterselie fijn en voeg toe aan de rijst.
Eet Smakelijk!