Deze pancakes zijn super makkelijk te maken en bestaan eigenlijk uit maar drie ingrediënten: havermout, banaan en sojamelk. Ik voeg graag nog een snufje kaneel toe, maar laat dit gerust weg als je hier niet van houdt. Voor de topping gebruik ik een combinatie van een toef sojayoghurt, banaan en blauwe bessen, maar varieer hier natuurlijk vooral mee.

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 125 ml sojamelk
  • 1 el sojayoghurt
  • klein handje blauwe bessen
  • kaneel naar smaak
  • klein beetje olie om in te bakken
  • Gezonde vegan pancakes

Zo maak je het
Mix in een blender of met een staafmixer 1 banaan met de havermout, sojamelk en kaneel tot een beslag. Snijd de andere banaan in plakjes.

Voeg een klein beetje olie toe aan een koekenpan en zet het vuur hard aan zodat de pan goed warm wordt. Smeer de olie over de bodem van de pan uit met een keukenpapiertje.

Zet het vuur weer laag en giet het beslag in hoopjes van ca. 10 cm doorsnee in de pan. Bak op laag vuur.

Als je makkelijk met een spatel onder de pancake kunt, kun je deze flippen. Bak dan de andere kant op laag vuur.

Ga door tot het beslag op is en maak een mooie stapel pancakes. Beleg iedere pancake met de plakjes banaan en top de bovenkant met een eetlepel sojayoghurt en een klein handje blauwe bessen.

Een recept van plantaardige diëtist: Lobke Fassen