Probeer eens wat nieuws! De sticky fingers is een recept om je vingers bij af te likken! Café Buddingh neemt je mee in dit heerlijke recept 🤗
Ingrediënten:
______________________________
• 500 gr Procureur lapjes
• 70 gr van je favoriete porkrub
• 100 gr donkere basterdsuiker
• 60 ml van je favoriete BBQ saus
• 35 ml ketjap manis
• 1 limoen rasp en sap
Guacamole
• 6 rijpe avocado’s
• ½ grote rode ui
• 3 teentjes knoflook
• 1 trostomaat
Garnering
• Loempiavellen
______________________________
Zo maak je het:
• Snijd de Procureur lapjes in gelijke plakken en daarna in gelijke reepjes. Voeg alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Giet het hele mengsel bij de “fingers” en kneed het goed door. Laat dit minimaal 2 uur goed intrekken. Het allerlekkerste is om dit al een dag van tevoren te doen.
• Verdeel de “fingers” over 1 of meer ovenschalen met het overige sap erbij. Dek deze goed af met zilverfolie en zet de schaal 30 minuten op 160 graden in de oven.
• Haal na een half uur de schalen uit de oven en haal het folie eraf. Let op de stoom!! Haal de (bijna sticky) fingers uit het vocht.
• Schenk het vocht in een pannetje en laat het goed doorkoken. Wanneer er een dikke stroop ontstaat zet je de warmtebron uit en laat je de siroop iets afkoelen.
Guacamole:
• Halveer en ontpit de avocado’s. Verwijder de schil door het vruchtvlees er met een lepel uit te scheppen en doe het vruchtvlees in een kom. Stamp of prak het fijn.
• Snijd de ui en tomaat in blokjes en hak de knoflook fijn. Roer alles door de avocado heen en maak op smaak met peper en zout.
Garnering
• We garneren het gerecht af met een filo-krokantje. Snijd de loempia vellen in dunne reepjes en frituur ze in zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn. Laad de vellen goed uit lekken op keukenpapier.
Serveren
• Warm de sticky fingers in de oven op 180 graden in 5 minuten op en schenk de lauwwarme stroop over de sticky fingers. Schep eerst een laag guac op een mooi bord. Stapel vervolgens de sticky fingers erop en garneer met een filo-krokantje.
Eet smakelijk!
_________________________________________
Not so White Russian
Ingrediënten:
• 70 ml Winter Coffee Likeur van
• Café Buddingh
• 30 ml lobbig geklopte ongezoete slagroom
• Genoeg ijsblokjes om je favoriete tumbler te vullen
Zo maak je het:
Voeg de ijsblokjes en de Winter Coffee Likeur in je favoriete tumbler. Schenk de lobbige room voorzichtig in het glas zodat deze erop blijft zweven.
Tip! Drink de cocktail zonder te roeren voor de beste smaakervaring.