Aan de strijdlust van Rolin den Heijer (28), fractievoorzitter van de Dordtse VVD, zal het niet liggen. De jongste fractievoorzitter van de grootste lokale partij heeft samen met zijn team torenhoge ambities om Dordrecht nog beter op de kaart zetten. Den Heijer, bekend van zijn initiatief om altijd de Dordtse vlag trots te laten wapperen op bijvoorbeeld de Grote Kerk, heeft sindsdien ‘wapperen met die handel’ als credo. Mooie woorden alleen helpen Dordrecht, zeker in deze economisch onzekere en maatschappelijk instabiele tijd, niet vooruit. Daarvoor zijn, volgens de lokale politicus, concrete acties met voor iedereen tastbare resultaten nodig. “We willen vooruit met onze mooie stad”.

Den Heijer is geen standaard politicus. Iedere thuiswedstrijd van FC Dordrecht is hij op de tribune te vinden en in de avonden en weekends gaat hij samen met grote groepen vrijwilligers de wijken in om onvermoeibaar gesprekken te voeren met inwoners. Gewoon deur voor deur langs, aan iedere deur wordt weer een ander gesprek gevoerd. “Kijk, mensen spreken op verjaardagen is leuk, maar dat zijn toch nog steeds de mensen die je kent. Wij willen met iedereen in gesprek, écht willen weten wat er speelt”. Dat maakt de Dordtse VVD ook heel doelgericht. “De laatste tijd horen we veel zorgen om de inflatie en stijgende energiekosten”, vervolgt den Heijer. “We zijn daarom trots dat we samen met andere partijen een korting van 75 euro op de gemeentebelasting voor alle Dordtenaren hebben kunnen realiseren”. Ook het terugbrengen van de hondenbelasting naar 0 euro is een maatregel die veel huishoudens direct in hun portemonnee merken, bovendien werd daarmee een verkiezingsbelofte van de partij ingelost. 

Zelf omschrijft den Heijer zijn politieke drijfveer als ‘doen wat nodig is’. Juist als de omstandigheden, zoals nu, moeilijk zijn vindt den Heijer dat de politiek voortdurend op zoek moet naar wat wél mogelijk is. Dordtenaren zijn niet geholpen met eindeloos herhalen en het verder vergroten van hoe vervelend de economische situatie is, maar wel bij concrete lokale maatregelen die inwoners beschermen en financiële lucht en ruimte bieden. 

Als de belangrijkste taak ziet den Heijer het om Dordrecht nog gezelliger en aantrekkelijker te maken. “En dé plek voor ondernemers”, voegt den Heijer toe. Daarom wordt er fors geïnvesteerd in veiligheid, leefbaarheid, vergroening en het bouwen van voldoende en betaalbare woningen in de stad. Zo moet je in Dordrecht veilig over straat kunnen. Er worden meer handhavers aangetrokken, veiligheidscamera’s geplaatst op ongure plekken en door fysieke politiebureaus in de stad moet het leven voor Dordtenaren leuker en veiliger worden. De komende jaren worden er 4000 woningen bijgebouwd. Als ook het project Spoorzone is voltooid, komen daar tienduizend woningen bij voor starters, ouderen en gezinnen. Den Heijer: “Met een nieuw stadsstrand aan het Wantij en de Dordwijkzone als groene oase dwars door de stad, wordt Dordt beter”.

Dordrecht nóg beter maken is een kwestie van hard werken en doen wat je zegt. Over wanneer deze periode geslaagd is, is hij duidelijk: “Ik wil dat we aan de deuren nog veel meer gesprekken gaan voeren zoals in de Zuilenburg in Sterrenburg. Daar zijn een aantal jaar geleden door onze inzet samen met bewoners verkeersdrempels tegen hardrijders neergelegd. Zij waren verrast ons weer te zien aan de deur en vertelden ons dat het veiliger is, tegelijkertijd kon het qua leefbaarheid wel een tikkie beter. En dat speelt in meerdere wijken zoals andere delen van Sterrenburg, Krispijn en Stadspolders. Daar moeten we mee aan de slag”.

De teller staat nu op duizenden deuren per jaar. Om de doelen te halen en écht het verschil te maken, moet er in de lokale politiek worden samengewerkt. De Dordtse VVD trekt daarom graag op met alle partijen, van links tot rechts. Volgens den Heijer gaat het niet om de politieke verhoudingen, maar om werken aan en voor de stad. “Dat is het allerbelangrijkst, er samen iets aan doen in plaats van langs de zijlijn commentaar leveren. Dat doen er al genoeg”.

Wil je meer zien van wat de Dordtse VVD doet voor jou en Dordt? Check het hier en bekijk het filmpje!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

dordtsevvd.nl