Pancakes zijn lekker zoet en juist daarom heerlijk te combineren met hartige toppings, een smakelijk contrast.
Ingrediënten (12 STUKS):
______________________________
• 400 gram pompoenblokjes
• 2 eieren
• 1 tl koekkruiden
• 100 ml amandelmelk
• 200 gram bloem
• 1 el bakpoeder
• 2 el maple syrup
• 1 snufje zout
• 1 tl vanillearoma
• 2 el bruine basterdsuiker
Om te bakken
• Zonnebloemolie
Toppings
• Bacon
• Cheddarkaas
• Maple syrup
Garnering
• Eetbare gedroogde bloemetjes
______________________________
Zo maak je het:
• Kook de pompoenblokjes in 15 minuten gaar. Pureer de blokjes. Meng de puree met de bloem, eieren, amandelmelk, koekkruiden, bakpoeder, zout, maple
syrup, vanillearoma en basterdsuiker tot een glad beslag. Doe dit met een garde.
• Voeg een beetje zonnebloemolie toe aan de pan, schep met een grote lepel het beslag in de pan en bak daarin de pancakes, steeds met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
• Leg op een aantal pancakes (hoeveelheid naar smaak) een plakje cheddarcheese vlak voor de pancake klaar is. De kaas smelt dan lekker over de pancake.
• Grill de bacon tot het knapperig is.
Serveren
Stapel de pancakes en bacon om en om en giet de maple syrup erover. Garneer met vrolijke eetbare bloemetjes.
Smullen maar!
______________