Stalen kruiwagens, pijpen, afsluiters, ankers, constructies, onderdelen uit de scheepbouw, medische apparatuur, maar ook de hekken van het Wantijpark en het Park Merwestein komen langs bij G. Verhaar Afwerking & Montage B.V. om behandeld te worden. Andere specialiteiten van het Dordtse bedrijf met uitzicht op de haven zijn coaten van staal en het leggen van vloeistofdichte vloeren door heel Nederland. “Elke dag is anders.”

Tekst: Diana Henneken | Fotografie: Dion Doornik

In 2001 begon Gido Verhaar met het leggen van vloeistofdichte vloeren. Dit gat in de markt kwam op zijn pad. De jonge ambitieuze ondernemer met kersverse MTS-achtergrond aarzelde niet en sprong er enthousiast in. Via zijn vader kwam hij vervolgens in de wereld van glasparelstralen, gritstralen en coaten terecht. Rondom zijn geboortehuis aan de Grevelingenweg groeide G. Verhaar Afwerking & Montage uit tot wat het nu is: een gespecialiseerd bedrijf waar kwaliteit voorop staat. Gido en zijn team zorgen ervoor dat het de klanten aan niets ontbreekt.

Stralen voor stralend schoon
Stel, je hebt er geen verstand van. Hoe gaat stralen eigenlijk in zijn werk? Gido legt het graag uit. “Bij het stralen wordt onder hoge druk een stroom van schurende korrels op (metalen) onderdelen geblazen om roest, oude verflagen, slak van lasnaden enzovoorts te verwijderen. Glasparelstralen wordt toegepast bij het reinigen van roestvrijstalen (rvs) onderdelen. Door glasparels te gebruiken krijgt het rvs een egale, matte glans. Na het glasparelen is meestal geen verdere behandeling nodig. Rvs-gritstralen wordt gedaan bij onderdelen van staal waar ook rvs in zit. Door met rvs-grit te stralen komen er geen metalen deeltjes in het rvs terecht die kunnen gaan roesten. Na deze vorm van stralen brengen we een coating op maat aan, een slijtvaste of hittebestendige beschermlaag. Onze hoeveelheid verschillende coatings is eindeloos.”

Fijne contacten“Een aantal van onze klanten komen uit de scheepvaart. Naar sommige kan ik bijna zwaaien”, lacht Gido. “Maar eigenlijk komen onze klanten uit veel verschillende sectoren variërend van constructie- en staalbedrijven, de biogas- en olie-industrie, de medische en maritieme sector, tot de gemeente Dordrecht. Sommige klanten zijn grote internationale bedrijven waarvan de door ons gestraalde onderdelen de hele wereld overgaan, maar we hebben ook hele kleine. Voor ons maakt het niet uit. Met allemaal hebben we een fijn contact.”

Transport
De meeste spullen voor behandeling worden door de bedrijven zelf gebracht bij Verhaar op de Staart. Voor klanten die hier geen mogelijkheid voor hebben is er de mogelijkheid voor transport. Gido heeft een grote herkenbare bus met aanhanger die spullen kan halen en terugbrengen. Ook rijdt er een bus het hele land door voor het aanbrengen van vloeistofdichte vloeren voor onder andere de horeca. De diversiteit in werkzaamheden en de contacten met de klanten maken dat Gido nog iedere dag met een grote glimlach aan de slag gaat. Zelf is de man met de twee rechterhanden ook nog regelmatig op de werkvloer te vinden. Gezellig, samen met de jongens. Nieuwe enthousiaste collega’s zijn van harte welkom, maar op dit moment moeilijk te vinden. Alleen al om die reden prijst Gido zich gelukkig met zijn gedreven team. Samen de schouders eronder. Bij G. Verhaar Afwerking & Montage weten ze wat aanpakken is.

G. Verhaar Afwerking & Montage B.V.
Grevelingenweg 2, 3313 LB Dordrecht
www.gverhaar.nl