Big Rivers | vr 7 jul. 2023 – zo 9 jul. 2023 – Historische binnenstad Dordrecht

Het Big Rivers festival is een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. De prachtige historische binnenstad van Dordrecht vormt het unieke decor van het festival. Ieder jaar vinden meer dan 140.000 bezoekers hun weg naar de stad waar zij genieten van een brede programmering met meer dan 150 acts op 10 podia.


Bourgondisch Papendrecht | za 8 juli 2023 – Papendrecht

Op zaterdag 8 juli organiseert Mitra De Nieuwe Bourgondiër weer een bier- en wijnfestival in het Vondelpark: Bourgondisch Papendrecht. Een uniek dagfestival in Papendrecht dat ook nog eens familievriendelijk is. Met foodtrucks, brouwerijen, wijnimporteurs en cocktailbars is er genoeg te eten en te drinken! In combinatie met livemuziek belooft het weer een groot feest te worden. Voor € 15,- per ticket kun jij de gehele dag genieten.


Brand Parkies |vanaf 10 juli – Wantijpark

Deze zomer is het weer zover. Vanaf 10 juli tot en met 14 augustus is het iedere maandagavond tijd voor Parkies. Een terugkomend evenement met de leukste optredens in het Wantijpark. Kom met vrienden of familie en geniet van de muziek, een lekker hapje, een drankje en natuurlijk van de zomerdagen.


Sint Jacobus Paardenmarkt | wo 26 jul. 2023 – Alblasserdam

Jaarlijks vindt in Alblasserdam de Sint Jacobus Paardenmarkt plaats. De geschiedenis van de paardenmarkt gaat lang terug. Mensen kwamen niet alleen om een paard te kopen, maar vooral om zich te vermaken. Naast paarden en pony’s vind je talloze kramen, stalletjes en standwerkers waar van alles te verkrijgen is. De dag wordt afgesloten met een vermakelijk en muzikaal avondprogramma.


Mout Bierfestival | vr 28 jul. 2023 – zo 30 jul. 2023 – Wantijpark

Het Mout Bierfestival komt deze zomer weer naar Dordrecht. Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli verandert het Wantijpark in een plek voor dé levensgenieter. Proeven, ontdekken, beleven, je doet het allemaal! Maak kennis met 200 verschillende soorten speciaal bier en geniet van heerlijke muziek.


Pasar Malam Istimewa | zo 6 aug. 2023 t/m wo 9 aug. 2023– Binnenstad Dordrecht

Indonesië is dichterbij dan je denkt! Tijdens Pasar Malam Istimewa staan het Statenplein en Sarisgang helemaal vol met eetkraampjes waar je kunt genieten van Aziatische gerechten. Daarnaast vind je er kramen met houtsnijwerk, gezondheidsproducten en kalligrafie.De beleving wordt compleet gemaakt met exotische dansers.


Rockabilly Square | zo 27 aug. 2023 – Statenplein Dordrecht

Haal de petticoats van zolder, trek de polkadots uit de kast en zet je haar in de lak, want op zondag 27 augustus gaan we terug naar de jaren ’50 en ’60. Een dag vol rock and roll muziek, petticoats, oldtimers, foodtrucks, barbiers en stands met kleding en lifestyle producten. Ben jij er dit jaar ook bij?


De Ronde van Dordrecht | za 2 sept. 2023 – 10:00 – 18:00 uur- Dordrecht

Op zaterdag 2 september organiseert DTC De Mol De Ronde van Dordrecht. Dit is de oudste wielerronde van Nederland. De eerste editie dateert namelijk uit 1936. Op deze dag gaan verschillende categorieën de strijd aan voor podium plek. Zelf niet meedoen? Dit evenement verdient de nodige aanmoediging!


Dordrecht Pride | za 2 sept. 2023 – 14:00 – Binnenstad Dordrecht

De Dordrecht Pride komt op 2 september terug op het Stadhuisplein! In 2012 werd de Dordrecht Pride opgericht om te voorzien in een behoefte naar lokale roze evenementen. Met een grootse en kleurrijke Pride Walk door de stad, Trouwen voor 1 Dag, een Roze markt én spectaculaire acts belooft dit een groot feest te worden.


Havenfestival Alblasserdam |ma 11 sept. 2023 t/m za 16 sept. 2023 Alblasserdam

Het jaarlijkse Havenfestival in Alblasserdam is in 1991 ontstaan uit initiatieven van de Winkeliersvereniging Dam/Plantageweg. De jarenlange najaarsmarkt van toen was toe aan modernisering. Nu is het Havenfestival niet meer weg te denken. Vele duizenden bezoekers genieten ieder jaar weer van alle activiteiten. Van de DOK 11 Clubkasrun tot aan een buitenfilm en van de Taptoe en Pubquiz tot aan de braderie!


Dordtse Rommelroute |zo 17 sept. 2023 – 09:30 – 17:00 uur | Dordtse binnenstad

Ontdek brocante, vintage en snuffel tussen alles wat de bewoners van de Dordtse binnenstad te koop aanbieden op de Dordtse Rommelroute op zondag 17 september van 09.30 tot 17.00 uur. Bewoners openen hun deuren en tuinen om hun spullen te verkopen. De rommelroute is een geweldig evenement waarbij de hele Dordtse binnenstad wordt omgetoverd in een levendige marktplaats.