Een traditionele Marokkaanse tajine aan boord van de luxe klassieke boten van Si Barone met Italiaanse roots al varend over de prachtige Hollandse wateren van de Giessen. Een bijzondere combinatie van culturen die een beleving biedt zoals je die nog nooit hebt ervaren. Deze zomer is er een speciaal arrangement samengesteld voor een gezellig samenzijn met vrienden, familie of collega’s. Geniet met volle teugen van de ‘Tagine a bordo’ of ‘shared tapas’!

Maak je eigen tajine

Het ‘Tagine a bordo’ arrangement is een samenwerking van Sirio Barone en Nora Ait Chitt van De Tagine in Giessenburg. Sirio met zijn Italiaanse afkomst en Nora met haar Marokkaanse afkomst hadden direct een zakelijke klik, omdat ze beide zijn opgegroeid vanuit een eetcultuur waar gastvrijheid centraal staat.

Voordat de vaartocht start ga je tijdens een workshop op de sfeervolle locatie van De Tagine in de Graanbuurt zelf je tajine samenstellen. Nora: “Je maakt geheel volgens eigen smaak en fantasie je gerecht. De tafel staat vol met verse groenten, kruiden én specerijen die we zelf uit Marokko importeren. Je hebt de keuze uit een kip of vega tajine. De gezellige ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat iedereen even helemaal kan ontspannen. Na afloop van de vaart krijg je in onze loungehoek een authentieke theeceremonie met luxe lekkernijen om de avond mee af te sluiten.” Naast het tajine arrangement is er ook ‘shared tapas’. Hierbij krijg je tijdens de vaart over de Giessen een diversiteit aan heerlijke mediterrane hapjes voorgeschoteld.

Schilderachtig riviertje

Deze vaartochten zijn in een geheel andere omgeving. Je start in Giessenburg en vaart vervolgens richting het Noordeloos. Het kronkelige en schilderachtige riviertje De Giessen neemt je mee langs mooie natuur, historische molens en charmante woningen. De wind door je haren. Zon op je gezicht. Betoverend uitzicht tijdens het ‘golden hour’ van de zonsondergang. Je vaart over één van de mooiste riviertjes van Nederland met heerlijk eten en fijn gezelschap om je heen. Zo hoort een rondvaart te zijn. Het geeft je dat heerlijke vakantiegevoel in eigen land.

Mooie arrangementen

Er zijn veel mogelijkheden in deze regio. Sirio: “Alles wat we binnen een half uur kunnen aanvaren, van Rotterdam tot Willemstad, is mogelijk. Neem bijvoorbeeld Rotterdam by night, dan vaar je onder prachtige verlichte bruggen door en geniet je van de bijzondere skyline.” Vergeet vooral de lokale arrangementen niet die ze bieden met ondernemers zoals Bistro Twee33, Coffeelicious en Strada del Vino. Verassend leuk om in je eigen stad te doen. “Iedereen is welkom. Van kinderen tot mindervaliden. We vinden het belangrijk dat mensen met elkaar kunnen genieten van een mooie vaart. Wanneer je iemand een bijzondere ervaring of mooie herinnering kan meegeven en je zie het enthousiasme en de dankbaarheid achteraf, dat is zo fijn! Daar doe je het voor”, sluit Sirio bezield af.

Si Barone
Voorstraat 237, Dordrecht
www.si-barone.nl

www.detagine.nl