Alpaca’s Babet, Sara, Guus, Hector, Bambi en Tresor wonen op een bijzondere plek. Ze verblijven in een verscholen groene oase van maar liefst 11.000 vierkante meter, alleen bereikbaar via een ophaalbrug. En dat op een steenworp afstand van de Dordtse binnenstad. De familie Schreuder woont er nu acht jaar. Sinds twee jaar hebben ze gezelschap van de alpaca’s. En voor wie ook graag wil kennismaken met deze schattige wollige dieren is er goed nieuws: dat kan onder het genot van een picknick of een high tea. Lekker zonnetje erbij en voilá, daar is het vakantiegevoel.

Tekst: Diana Henneken

‘Superdag’, ‘veel lol gehad met die lieve alpaca’s’, ‘mooie locatie’, ‘voor herhaling vatbaar’, ‘warme ontvangst door de alpaca ’s’, ‘heerlijke middag’ en ‘goed gevulde picknickmand’. Dit zijn zomaar een paar van de lovende reviews van bezoekers van Alpacaboerderij Dordrecht. Het uitje scoort gemiddeld 4,8 sterren (van de 5).

Picknick en high tea

“Het zijn ideale dieren”, vertelt de heer des huizes Lex Schreuder. “Ze houden het gras kort, kunnen gewoon buiten blijven en zijn supergezellig. Vorig jaar ontstond het idee om alpacapicknickmanden en een high tea tussen alpaca’s aan te bieden. Dat liep meteen goed. Vooral in de weekenden en vakanties is het druk. Mijn zoon Luuk van 19 is de drijvende kracht van het bedrijf. Met de alpacaboerderij combineert hij horeca en ondernemen en dat past goed bij de opleiding die hij volgt aan de Hotelschool. In het weekend of tijdens andere drukke periodes, kan hij het niet alleen. Hij krijgt dan hulp van zijn zus en een collega en wij kunnen natuurlijk ook altijd bijspringen.”

‘Ze zijn nieuwsgierig, maar niet opdringerig’

Ook voor bedrijven

“Iedereen vindt de alpaca’s leuk. Ze zijn nieuwsgierig. Ze komen altijd wel even kijken bij de gasten aan de picknicktafel, maar zijn niet opdringerig. Het is echt een uitje voor jong en oud. Soms komen mensen hun verjaardag vieren. We hebben ook al een babyshower, vrijgezellenfeest en gender reveal gehad. Maar ook weten steeds meer bedrijven ons te vinden. Het is een prima plek om doordeweeks bijvoorbeeld een teamuitje te doen, receptie te houden of een jubileum te vieren. Het breekt op een leuke manier de dag, maar kost je niet de hele dag.”

Nog een laatste leuk nieuwtje: Sara en Babet zijn allebei in blijde verwachting. Met twee kleine schattige nieuwe alpacaatjes erbij wordt het deze zomer nog wolliger en gezelliger bij de Alpacaboerderij.

Alpacaboerderij Dordrecht
Noordendijk 406, Dordrecht
www.alpacaboerderijdordrecht.nl