Een fantastische plek, ook om te werken

Midden in een biologische groentetuin liggen het hotel, restaurant en de markt van Villa Augustus. Wie Villa Augustus binnenkomt, staat direct in de markt. In deze grote hal, waar ooit de pompen van het pompstation op volle toeren water door de kilometerslange buizen pompten, heerst nu bedrijvigheid en hangt de verleidelijke geur van versgebakken zuurdesembrood, koekjes en taart. Hier vind je bijna alles wat in Villa Augustus wordt gemaakt, geteeld of gebruikt.

Het hotel is gevestigd in de voormalige watertoren van Dordrecht. Bijna iedere kamer heeft een adembenemend uitzicht. Vanuit de tuinkamers stap je zo naar buiten de tuin in. In de moestuin, de boomgaard en de twee kassen wordt alles geteeld wat mogelijk is in het Nederlandse klimaat. Vroege groenten zoals sla, rucola, mosterd, kervel en de eerste bloemkolen. Heerlijk ruikende kruiden als tijm, rozemarijn en munt. Tomaten in verschillende vormen en smaken, aubergines en courgettes. Zomerpreitjes, schorseneren, pastinaken en kardoen, om maar wat te noemen. En dat alles gecombineerd met bloembedden vol (eetbare) bloemen.

Het restaurant, ook gevestigd in het voormalig pompgebouw, is de hele dag geopend, zeven dagen per week, met ruimte voor meer dan 200 gasten. Voor ontbijt, lunch, diner, koffie met taart uit eigen bakkerij of een uitgebreide afternoon tea of borrel. Binnen in het restaurant of bij mooi weer op het terras. Het restaurant lijkt wel een bijenkorf. Alle groenten, fruit en kruiden uit de moestuin gaan direct na de oogst naar de koks. Vanuit de open keuken, het hart van het restaurant, maken zij daar alles zelf en brengen het zo lekker en mooi mogelijk op het bord.

Werken bij Villa Augustus

Hou je ook van goed en lekker eten en vind je het leuk om anderen van je kookkunsten te laten genieten? Of ben je net klaar met school en weet je niet wat je wilt? Misschien heb je al een baan, maar wil je graag iets anders doen? In alle gevallen ben je in Villa Augustus helemaal op je plek. Hier leiden we je op tot kok. Onder goede begeleiding begin je bij de basis, waarna je steeds een stapje hoger gaat en je ontwikkelt tot zelfstandig werkend kok, en misschien wel leidinggevend kok.

Als beginnend kok ga je in een veilige en professionele omgeving een vak leren. Je begint bij het begin: groenten wassen en snijden, vlees en vis verwerken en basisrecepten bereiden. Alle producten, van pasta en ijs tot brood en taart, worden hier vanaf de basis gemaakt, en dat leren we jou dan ook graag. Hierbij werk je met groenten uit onze eigen biologische moestuin en kook je mee met de seizoenen. Vervolgens ga je steeds meer zelfstandig aan de slag en ook steeds vaker meerdere dingen tegelijkertijd doen.

Leerling-kok Lisa

Voor schrijver Lisa Huissoon (28) (ze studeerde Creative Writing aan de kunstacademie) is haar parttime baan als leerling-kok een perfecte combinatie met haar schrijfwerk. “Het is heel leuk,” vertelt ze enthousiast. “Ik leer iedere dag nieuwe dingen en werk samen met fijne collega’s. Het is ook prettig om met mijn handen te werken, even niet achter een computer. Daarnaast vind ik het mooi om iets te maken waar mensen van genieten. En de plek is natuurlijk ook prachtig met de eigen moestuin en aan het water. Ik woon zelf in Rotterdam. Een vriendin van me had bij Villa Augustus gegeten en zag toen dat ze op zoek waren naar nieuwe medewerkers en dat ervaring niet nodig was. Ze moest meteen aan mij denken. Ze had gelijk. Als gast zou ik ook voor Villa Augustus kiezen.”

Ook kok worden?

Heb je een passie voor koken en wil je net als Lisa ook graag kok worden? Relevante werkervaring en een diploma is mooi meegenomen, maar eigenlijk zijn we meer geïnteresseerd in wat je kunt en wie je bent. En vinden we het fijn als je leergierig en enthousiast bent. Kijk op www.villa-augustus.nl/vacatures voor meer informatie en aanmelden. Langskomen mag ook altijd.

Villa Augustus
Oranjelaan 7, Dordrecht
www.villa-augustus.nl