Steeds meer klanten kiezen voor persoonlijk vermogensbeheer. Veilig beleggen met een ervaren beleggingsexpert. Een groeiende markt waar grootbanken duidelijk niet voor kiezen. Digitalisering en kostenbesparing hebben namelijk prioriteit.

Toegevoegde waarde en service

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Men wil rendement en een goede relatie. Peter Cordes, eigenaar bij Bustelberg Vermogensbeheer, hierover: “Rendement begint bij goed je huiswerk doen. Wij zijn trots op onze eigen research. Het is bijna uniek dat een vermogensbeheerder tegenwoordig nog eigen research doet. Hierdoor zijn we in staat nog meer kwaliteit te leveren. En kwaliteit doet het uiteindelijk beter. Ook op de beurs.”
Daarnaast besteden ze bij Bustelberg veel aandacht aan de relatie. Juist daar wringt de schoen bij banken. Minder persoonlijk contact.

En, als er een gesprek is, dan gaat het alleen maar over risicoprofielen en compliance. Helaas is dit is een veel gehoorde klacht.


Herintroductie huisproducten

Beleggers willen ook een herkenbare portefeuille. Dat kan alleen als je bereid bent te investeren in kennis en ervaren personeel. Onder het mom van spreiding is in de afgelopen jaren door banken volledig ingezet op passieve beleggingsinstrumenten. Dat lijkt veilig, maar de belegger loopt gewoon hetzelfde marktrisico. De bank koopt in, wacht af, en vraagt ondertussen wel een behoorlijke vergoeding. Steeds vaker zien we ook bankproducten. Dat is nog makkelijker.


Digitalisering spelbreker

Tot slot is de digitalisering een hinderlijke drempel. Een persoonlijk gesprek is essentieel. Cordes vertelt over een echtpaar dat onlangs klant werd bij Bustelberg. Dit echtpaar was met drie partijen in gesprek. De keuze is op Bustelberg gevallen. Op de vraag waarom, antwoordde mevrouw: “het prettige en ongedwongen kennismakingsgesprek, een heldere uitleg over de dienstverlening en het actieve beleid maakten een goede indruk.” De huisbank viel direct af. De medewerker van de bank legde uit dat pas bij een te beleggen vermogen boven een miljoen euro het gesprek niet via beeldbellen, maar op kantoor kon plaatshebben.


Moeite van de koffie waard

Het is duidelijk dat vermogensbeheer bij banken niet langer de prioriteit heeft. Gelukkig weten de mensen die behoefte hebben aan een ervaren vermogensbeheerder Bustelberg steeds vaker te vinden. Persoonlijk contact, een ondernemende visie op de financiële markten én een adviseur die bereid is de mouwen op te stropen, slaan aan. En vergeet niet dat je bij Bustelberg ook gewoon via een bank belegt. Veel vragen over de dienstverlening beantwoorden ze vrijblijvend. Cordes hierover: “Een informatief gesprek over hoe beleggen via Bustelberg werkt, kost je niets meer dan wat tijd. En ik weet bijna zeker dat het voor beleggers interessant is om onze visie op beleggen in kwaliteit aan te horen. Dat is de spreekwoordelijke koffie meer dan waard.”

Bustelberg vermogensbeheer
www.bustelberg.nl
www.wereldtopselectie.nl