Mijn naam is Mark Habets, bijna 50 jaar jong en al meer dan 30 jaar in de retailbranche. Een Alfisti met een kleine Italiaanse bloedlijn. Eigenzinnige eilandbewoner met een actuele kijk op kleding.

‘De sportieve geest in ons wil een actief leven uitstralen’


Fotografie: Jurriaan Telder

Sport kan ook gekoppeld worden aan een sportief leven. In het modelandschap zie je periodiek de invloed van diverse sporten, zoals tennis, golf, voetbal, fitness, yoga maar ook de wandel- en zwerfsport, vaak als inspiratie voor de ontwerpers van diverse modehuizen.

Hoelang kennen we al niet het bekende trainingspak of de sweatpants? De stijlen worden vaak gemixt en gerestyled tot aan het bekende ‘baseballjack’ dat nu weer zijn opmars beleeft.

In het sneakerlandschap is, behalve de basketbal- en de runningschoen, nu de ‘retro’ tennisschoen weer terug van weggeweest. Vergeet ook het poloshirt niet, een blijvertje, dat door bijna alle bekende (designer)merken wordt omarmd en op hun manier ze er een eigen draai aan geven.

Er is dus een overvloed aan inspiratie om naar de zomer toe weer diverse draagbare combinaties samen te stellen. De sportieve geest in ons wil een actief leven uitstralen.

Sportief kan tegenwoordig ook de outfit naar het dagelijkse werk zijn waar vroeger de jas-das combinatie een vereiste was. In de volksmond wel smart casual genoemd.

Deze combinatie kunnen we nader verklaren door een (geklede)sneaker onder het geheel te combineren. De basis van deze combinatie kan een casual colbert zijn. Zelfs een blend in het voorjaar en naar de zomer toe van linnen-katoen is aangenaam dragen. Combineer het met een mooi katoenen shirt en aansluitende chino en we hebben een match!

Wil je een stap verder in jouw outfit: een denim shirt, tevens de tip voor het najaar en de bekende jogpants, de halfbloed met als ouders de pantalon en trainingsbroek, geven een hippe twist. Vooral het koordje met de ijzeren uiteinden (nestels) geven een stoere en eigenzinnige look.

Genoeg mogelijkheden om in ons polderlandschap de show te stelen op die vrijdagmiddagborrel of de summer chique bruiloft die weer een gezellige happening wordt.

Besluit je deze periode of in de aankomende zomervakantie weer richting de Middellandse zee te reizen, dan is het katoenen colbert een must-have om mee te nemen.

Vooral bij een reis naar de bekende laars kan de lokale bevolking jouw combinatie goed waarderen.