Bij sport denken we vaak aan verenigingen of grote sportscholen. Maar er bestaat zoveel meer op sportgebied. En hoe maken we dat zichtbaar? Dordt Onderneemt/Dordt Sport en een aantal sportondernemers hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk ondernemers uit Dordrecht met elkaar te verbinden.

Met als doel; alle Dordtenaren in beweging krijgen.

Tekst: Esther Paans

Dordt Onderneemt is hét aanspreekpunt voor (sport)ondernemers.

“Zij kunnen bij ons onder andere terecht voor huisvestingsvraagstukken, zoals duurzaamheid en personeel”, vertelt Boukje van de Ven, Accountmanager Zorg & Welzijn en Sport. “Wij vinden het belangrijk om vanuit de gemeente goed naar de sportondernemers te luisteren en te kijken op welke manier we iets voor elkaar kunnen betekenen. Momenteel is huisvesting een grote uitdaging. Ik kan me voorstellen dat meer ondernemers kampen met dit probleem en daarover met anderen willen sparren.

Samen kun je nu eenmaal meer bereiken dan alleen. Inmiddels zijn er al 18 sportondernemers gezamenlijk actief en we willen dat de olievlek nog veel groter en zichtbaarder wordt.”

‘Samen kun je nu eenmaal meer bereiken dan alleen’

Elkaar versterken

Irene Zwinkels, leefstijlcoach en eigenaar VANAV en Jimmy van Dijk, eigenaar Gymforce One, zijn twee Dordtse sportondernemers die zich hebben aangesloten bij het platform van en door sportondernemers. “Er is onder andere een app groep opgericht waarin we praktische zaken, vragen, creativiteit en inspiratie kunnen delen”, vertelt Jimmy.

“Het is fijn om elkaar niet als concurrenten te zien, maar juist als sportcollega’s die elkaar kunnen versterken. Ik verwijs bijvoorbeeld klanten door naar collega’s wanneer ik denk dat dat beter past. Ik ken Irene al wat langer uit het werkveld en we kennen elkaars kwaliteiten en ambities.”

Irene knikt instemmend. “Ja, het is fijn om met zulke ervaren collega’s als Jimmy te mogen samenwerken. Het biedt zoveel meer kansen en mogelijkheden als je dingen samen organiseert. Daarom zijn we op zoek naar meer enthousiaste sportcollega’s die deze meerwaarde zien en zich willen aansluiten. Keuzevrijheid op het gebied van sporten past zo in deze tijd. Vooral na corona zoeken mensen andere vormen van sport en vooral ook lekker buiten, in de natuur. Ik heb net lesgegeven in het park en het inspireerde mij hoe een oudere vrouw helemaal op ging in haar Flowrobe. Ze stond ontspannen en met plezier het touw te draaien. Met het springtouw werd ze weer even het meisje van toen. Dat zag er zo geweldig uit, daar doe je het als trainer voor.”

Op de Dordtse manier

“Wanneer je een vraag hebt en je weet niet waar te beginnen, stel hem dan aan Dordt Onderneemt/Dordt Sport. Door te vragen gaat er een wereld voor je open”, stelt Patrick van der Zouwen, Sportregisseur/Beleidsadviseur Sport. “Elke dag zetten wij ons in voor een betere dienstverlening, prettig economisch, sport- en beweegklimaat en stevige verbindingen. Samen maken we het verschil.” Boukje: “We zijn trots om met zoveel partijen samen te werken; er is een goede basis gelegd en nu moet het vooral iets van de ondernemers worden. Het proces verloopt heel natuurlijk en organisch. Geen papierwerk en urenlange gesprekken, we doen het echt op de Dordtse manier. Met als doel om de stad nog bruisender, actiever en gezonder te maken.

Uiteindelijk willen we alle Dordtenaren in beweging krijgen. Dordrecht heeft me de afgelopen jaren echt verrast als stad. Graag laat ik me de komende jaren verrassen door de Dordtse ondernemers. Er zit nog zoveel potentie in deze stad.” Jimmy besluit: “Ik ben een echte Dordtenaar en trots op mijn stad. Het is mooi dat deze concepten ontstaan!”

Wil je ook aansluiten of heb je een vraag?

Neem dan contact op met Irene via www.vanav.fit of met Jimmy via www.gymforceone.com


Team Dordt Onderneemt is er voor ondernemers die vragen hebben aan de gemeente Dordrecht. Ben je ondernemer en heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op via dordtonderneemt@dordrecht.nl