Goede voornemens zijn niet alleen voor het nieuwe jaar. Start deze zomer met sportiever worden. Je bent lekker buiten, je hoofd waait leeg, je ruikt, hoort en ziet van alles. Helemaal vrij. Dit ervaar je elk moment dat je op de fiets zit. Op de fiets maak je geluksstoffen aan, hierdoor voel je je fit en ontspannen. Fietsen is dé oplossing!

In Nederland zijn volgens schatting zo’n 23 miljoen fietsen. Dit komt neer op 1,3 fiets per inwoner. Wij als Nederlanders zijn dus al goed bezig! Uit onderzoek blijkt dat fietsen helpt tegen overgewicht, hart- en vaatziekten, diabetes en depressie.

Het is misschien een inkoppertje, maar met de fiets op pad gaan is echt een stuk gezonder dan met de auto. Heerlijk buiten in de zon, je bent lekker in beweging en je bent helemaal onafhankelijk. Verder heb je ook nog het voordeel dat je niet meer in de file staat en geen parkeerplek hoeft te zoeken, laat staan parkeerkosten betalen.

De fiets is ook nog eens een duurzame keuze. Want zelfs met een elektrische fiets is de CO2-uitstoot aanzienlijk lager dan bij gemotoriseerde voertuigen zoals motorfietsen. Dit maakt het aanschaffen van een elektrische fiets nog aantrekkelijker. Lekker het zonnetje op je gezicht, onderweg naar een terras in Dordrecht, Papendrecht of Zwijndrecht?

Daarnaast verbetert fietsen je cardiovasculaire conditie en versterkt het je spieren, vooral je benen en kernspieren. Regelmatig fietsen kan zelfs je longcapaciteit vergroten, hierdoor krijg je een betere ademhaling en meer uithoudingsvermogen.

Ontdek plekken waar je met de auto misschien niet zo snel komt. Leer de omgeving waar je woont nog beter kennen. Fietsen is ook erg laagdrempelig en kan gemakkelijk in je dagelijkse routine worden geïntegreerd, bijvoorbeeld naar de winkel of naar je werk. Het is een handige manier om meer lichaamsbeweging te krijgen, zonder dat je extra tijd hoeft vrij te maken voor bijvoorbeeld de sportschool.

www.mijnfietsmaat.nl