Wie op zoek is naar een maatwerkkast, tafel of keuken weet dat het lastig kan zijn om precies dát ene ontwerp te vinden dat helemaal is wat je zoekt. Bij Oerhout maken ze wat je zoekt.

Tekst: Diana Gerritsma

Vakmanschap, kwaliteit en helemaal afgestemd op jouw smaak, eisen en interieur. Of het nu gaat om een dressoir van 4 meter lang, een keuken die tot aan het plafond reikt of een garderobekast; als jij het kunt bedenken, kunnen zij het maken. En kan je het niet zelf bedenken? Ook dan is Oerhout de specialist waar je terecht kunt; ze staan klaar met creativiteit en vakkennis om jouw unieke interieur te ontwerpen en maken.

15 jaar geleden begon oprichter John Streefkerk met het maken van meubels. “Ik zat vol met ideeën! Ik maakte destijds van sloophout meubilair en verkocht dat via internet. Dat liep erg goed. Toen begonnen mensen bestellingen bij me te doen en ben ik gestart met deze onderneming.” Oerhout is gevestigd in Strijen, bestaat inmiddels uit een hecht team van vier vaklieden, waaronder compagnon Emiel “die de technische kant ook heel goed in de vingers heeft”. Waar in twee werkplaatsen unieke meubels worden vervaardigd met de allermodernste machines en technieken. Ze werken nauw samen met meerdere interieurarchitecten en interieurontwerpers waardoor ze voor de klant precies dat kunnen maken wat deze wil.

Hele proces in eigen hand

Dat komt ook door de persoonlijke aandacht die John in elk project steekt. “Ik ga altijd eerst in gesprek, luisteren en kijken wat de klant wil.” Daarna gaan John en zijn team aan de slag. De levertijd bedraagt tussen de 6 en 8 weken. “Als je een nieuwe kast koopt bij een meubelwinkel kan dat wel eens maanden duren. Doordat wij alles zelf maken en het niet uit het buitenland hoeven te halen, kunnen we zo snel leveren. De hele cyclus van eerste schets tot oplevering houden ze zo in eigen hand.

Strak maatwerk

“De materialen die we gebruiken zijn verschillende eiken- en notenfineersoorten voor de vele maatwerkkasten en ander interieurmaatwerk Massief eiken- en notenhout voor de tafels. Dat is duurzaam en sterk en we kunnen er alles van maken. Garderobekasten, dressoirs, boekenkasten en keukens. Als je een standaard keuken koopt heb je al gauw dat er nog ruimte tussen de bovenkant en het plafond zit. Wij zorgen ervoor dat alles mooi dicht is en aansluit. We maken het helemaal af. En omdat we het zelf maken kunnen we persoonlijke en specifieke wensen uit laten komen.” Het hout kan op allerlei manieren worden afgewerkt, met olie voor een natuurlijke uitstraling maar het kan ook geheel in kleur worden opgeleverd voor een moderne look. “Wij leveren strak maatwerk, geen poespas. Onze meubels moeten in principe een leven lang mee kunnen.”

Passie

Als John wat werk laat zien, straalt de passie voor het vak en het hout er vanaf. Het is duidelijk dat deze liefde in elke centimeter gestopt wordt. Dat levert vakwerk op. Op dit moment is Oerhout heel bekend en actief in de Hoeksche Waard, omgeving Rotterdam en zelfs met bijzondere projecten in Friesland. Mensen weten Oerhout steeds beter te vinden. Echter, in het Dordtse is Oerhout nog niet zo’n bekende naam en daar willen John en Emiel graag verandering in brengen. “Strijen en Dordrecht liggen op een steenworp afstand van elkaar!” Dus wie op zoek is naar een uniek meubelstuk, dat met oog voor detail en stijl is gemaakt, zou zeker eens een afspraak moeten maken om te kijken wat John en zijn collega’s kunnen betekenen.

Oerhout
Simon Stevinstraat 7, Strijen

www.oerhout.nl

Screenshot