Mensen helpen een gezondere levensstijl voor zichzelf te ontwikkelen is mijn passie. Wat mij betreft hoort daar lekker eten bij! Want of je nu wilt afvallen of juist moet aankomen, goed én lekker eten mag dan echt niet ontbreken. Met de juiste kennis en inzet kan iedereen gezond eten.

Fotografie: Daphne Krijgsman

‘Zelfs kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen een groot verschil maken voor je gezondheid.’


Sporten. Voor sommigen een dagelijkse routine, voor anderen een noodzakelijk kwaad. Maar laten we eerlijk zijn, gelukkig is sporten zoveel meer dan alleen maar het tillen van loodzware gewichten. Het is tijd om het stigma rondom sporten te doorbreken en te ontdekken dat beweging in allerlei vormen kan bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven.

Denk bijvoorbeeld aan een ontspannen wandeling in de natuur. De frisse lucht, het groen om je heen en de rust die je ervaart kunnen een verademing zijn voor zowel je lichaam als geest. Het is bewezen dat bewegen in de natuur stress vermindert en je mentale gezondheid verbetert.

Ja, natuurlijk is het goed om gewichten te heffen of een sprintje te trekken buiten of op de loopband. Maar laten we niet vergeten dat de dagelijkse bewegingen zwaarder meetellen dan alleen een uurtje sporten per dag.

In het dagelijks leven kun je op verschillende creatieve manieren sportief bezig zijn. Neem de trap in plaats van de lift, loop naar de supermarkt in plaats van de auto te pakken of maak een dansje in de woonkamer. Het gaat er niet om hoe intensief je bezig bent, maar dat je in beweging blijft gedurende de dag. Zelfs kleine veranderingen in je dagelijkse routine kunnen een groot verschil maken voor je gezondheid.

Sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Het is een manier om stress te verminderen, je zelfvertrouwen te vergroten en je humeur te verbeteren. Daarnaast kan sporten ook een sociale activiteit zijn, waarbij je nieuwe mensen ontmoet en vriendschappen kunt sluiten.

Dus waar wacht je nog op? Zoek een sport die echt bij jou past, ga naar buiten, beweeg je lichaam en voel de positieve effecten ervan op je leven. Of je nu de sportschool, de natuur of gewoon je eigen woonkamer verkiest als sportlocatie, er is voor ieder wat wils.

Het is tijd om te laten zien dat sporten zoveel meer is dan alleen maar gewichten heffen.

Let’s get moving!