Wanneer mensen gaan scheiden belanden ze vaak in een emotionele rollercoaster. Van de verdeling van een woning, financiën tot een omgangsregeling voor de kinderen. Beers Advocatenkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht is al 14 jaar dé partner in het adviseren en regelen van scheidingszaken. “Met elkaar leggen we alle puzzelstukjes op tafel om te kijken wat voor iedereen het beste is.”

Tekst: Esther Paans | Fotografie: Rob van der Teen

Beers Advocatenkantoor verzorgt zo’n 80 zaken per jaar. “Het is altijd weer een uitdaging. Geen zaak is hetzelfde”, begint Karina Beers. Als familierechtadvocaat en scheidingsmediator werkt zij elke dag met passie aan diverse (scheidings)zaken. “Ik heb van alles gedaan in mijn carrière, maar familierecht heeft toch wel mijn hart. Ik vind het fijn om met mensen te werken, problemen op te lossen en écht het verschil te kunnen maken binnen een moeilijke situatie. Momenteel is de huizenmarkt een enorme uitdaging. Des te meer een reden om met elkaar om de tafel te zitten en te puzzelen wat voor iedereen het beste is. Ik moet creatieve wegen bewandelen om geld vrij te krijgen. Een gezamenlijk plan, met wederzijds begrip en concessies tot afspraken is zoveel waard voor een hoopvolle toekomst en nieuw begin. Trek de pleister eraf en regel het fair.”

Naast advocaat en mediator heeft Karina ook haar opleiding tot Parenting Coördinator afgerond. Als er bijvoorbeeld een conflict ontstaat over het ouderschapsplan en de omgangsregeling met de kinderen hoeven ouders niet meer langs de rechter, maar kan Karina vanuit deze rol adviseren en uiteindelijk ook een knoop doorhakken. “Stel, één van de ouders wil de eerste drie weken het kind meenemen op zomervakantie, maar de ander wil dat ook, dan ontstaat er een conflict.

Dan duurt het proces bij de rechter vaak enorm lang en is de vakantie inmiddels voorbij. Als Parenting Coördinator doe ik dan een vrijblijvend voorstel om ouders zelf inzichten aan te reiken. Werkt dat niet, dan volgt een eveneens vrijblijvende aanbeveling. Als het probleem daarna nog niet opgelost is, geef ik een bindend advies aan de ouders waar zij zich aan moeten houden. Natuurlijk hoop ik niet dat het zover moet komen, in het belang van de ouders, maar zeker van de kinderen. Iedereen moet kunnen genieten van een ontspannen vakantie.”

De grootste verandering door de jaren heen is toch wel de individualisering en social media. Op Instagram zien we het perfecte plaatje en dan is het thuis een teleurstelling. Zelf is Karina al 12,5 jaar gelukkig getrouwd. “Maar ook ik kom ’s avonds weleens thuis na een lange dag vol emoties en zeg dan tegen m’n man ‘laten we weer eens uit eten gaan’. Liefde is een werkwoord en je moet er echt samen voor knokken, bij niemand is het perfect. Misschien klinkt het gek, maar als mensen bij mij komen vraag ik als eerste of ze écht willen scheiden en of ze weten waar ze aan beginnen. Een relatie is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar een scheiding is ook een heftig traject. Wat mensen ook besluiten, ik help hen met alle liefde. Nu en in de toekomst!”

Beers Advocatenkantoor
Veersedijk 59, Hendrik-Ido-Ambacht
www.beersadvocatenkantoor.nl