Michiel is sinds 2014 eigenaar van Kamer 88 Haarstylisten. Zijn passie voor mooi haar, creativiteit en de drive zijn gasten te laten glimlachen maken hem tot de haarstylist die hij nu is. Michiel is opgeleid tot Master Colorist en is educator en artist voor Goldwell Benelux.

Meer blogs lezen van Michiel?  Ga naar www.kamer88.nl/blog

‘Sowieso vind ik dat je goal mooi haar moet zijn en niet perse lang haar’


Als je net zoals ik al 25 jaar in een salon rondloopt, zijn er echt een hoop dingen die onze gasten soms doen die niet helemaal handig zijn voor het haar. Ik zet ze even op een rij.

Niet knippen

Met stip op 1. Het niet knippen van je haar als je lang haar wilt is echt het domste wat je kan doen. Het splijt veel sneller en je haar lijkt wel krokant aan de onderkant. Sowieso vind ik dat je goal ‘mooi haar’ moet zijn en niet perse ‘lang haar’. Wil je langer mooi haar, knip het dan eerst tot een gezonde lengte en haal er dan elke 6 weken 2 millimeter af. Niet iedere kapper kan dit, I know, maar maak met je kapper een stappenplan hiervoor!

Root Cover-up

Natuurlijk zijn de uitgroei spray’s of poeders fijn om de laatste week door te komen, maar na je laatste wasbeurt voor je afspraak kun je dit er echt niet in doen. Je verf dekt dan echt niet en de kapper krijgt hier vaak de schuld van. Uitspoelen heeft weinig zin, je moet echt even ervoor zorgen dat het gewassen is. Je wilt tenslotte dat je nieuwe kleur wel dekt.

Greasy hair

Sommige klanten nemen het wel erg letterlijk dat je je haar niet net gewassen hebt met je kleurafspraak. Vaak is een coupe als je het uit een staart haalt vooral wanhoop en droogshampoo en ook dit komt niet ten goede van je kleur. Het klopt dat net gewassen haar niet fijn is, maar 1,5 week is echt een no go. Was je haar 2 dagen voor je afspraak. Bij een totaalkleuring heeft je hoofdhuid dan net een klein laagje, waardoor je hoofdhuid minder jeukt en bij highlights is je haar minder statisch. Zeker als je helder blond wilt, is 1 dag ervoor wel de max. De blondeer moet eerst door al die droogshampoo en meer, waardoor je minder licht wordt dan je wens en dat is zonde.

Alleen Olaplex nummer 3

Nee hoor, een masker niet, ik heb toch Olaplex nummer 3? Lieve dames met blond haar, Olaplex nummer 3 is GEEN masker! Het is een musthave om je haar niet te laten afbreken, maar het werkt vooral in je kern van je haar. Een masker of verzorger sluit meer je haarschubben. Hierdoor krijg je meer glans en blijft je toner beter zitten. Tip: Gebruik Olaplex nummer 3 voor je wasbeurt en niet erna. Het wordt dan echt een vette bende als je hem gebruikt als masker.

Elke dag wassen

Dit is echt niet nodig. Het leek misschien of ik geen fan was van droogshampoo, dat ben ik zeker wel, maar dan met mate. Als je elke dag je haar wast ben je zo je toner kwijt. Ook brunettes creëren zo dan al snel een glansloze lege kleur. Ja, een shampoo bij de kapper is dan wel color safe, maar water neemt toch wat mee. En wat denk je van de föhn? Elke dag die warmte over je haar is geen pretje. Investeer in mooie producten, hier doe je vaak langer mee, zijn minder vet en de houdbaarheid van je look is langer.

Als ik zo lekker aan het typen ben kan ik er nog wel vijf opnoemen, maar dat houden we dan wel tot de volgende column. Hele fijne zomer met mooi weer! Wie weet zie ik jullie lekker op een van onze terrassen in de regio.