In stijl naar de Gay Pride

Op 5 augustus reisde 078MGZN naar de Gay Pride. Ongeveer 100 Dordtenaren, inclusief twee touringcarbussen, gingen in stijl op weg naar Amsterdam. 078MGZN had in samenwerking met Schildersbedrijf T. Nijhoff een flitsende boot geregeld. Hiermee deden wij op zaterdag mee aan de Canal Parade. Volledig gehuld in roze kleding mét originele accessoires, vielen we goed op. Kortom: mooi roze is niet lelijk, maar wel altijd graag in stijl.  

Groepsgevoel

Tijdens het verzamelen op de vroege ochtend bij Dok Bar & Bites op de Spuiboulevard in Dordrecht. De sfeer zat er al direct goed in. Gekleed in roze met wit, was de een nog mooier dan de ander. Een aanstekelijk, maar feestelijk nieuw groepsgevoel kwam tot leven.

Na het genot van een glas champagne en het wachten op de laatste man, werd het tijd om te vertrekken. Aan de overkant van de Spuiboulevard stonden twee partybussen te wachten. Het was tijd om ons naar Amsterdam te vervoeren. Wat een luxe.

Grootschalige parade

Na een gezellige reis, arriveerde we om half twaalf. Een korte wandeling naar de boot, gaf ons de mogelijkheid om de beentjes te strekken. Met z’n allen op pad. Het leek wel een schoolreisje.

Eenmaal gearriveerd op de gewenste locatie begon de pret direct. Met een spectaculaire botenparade, van maar liefst 80 boten. Dat zie je niet iedere dag. We keken onze ogen uit. De ene boot was nog kleurrijker als de andere. Hoe konden we hier nog aan tippen?

Spectaculaire attractie

Gelukkig duurde het niet lang totdat we onze eigen boot mochten betreden. De zon scheen. Er werd gedanst, gekletst, gedronken en gezongen. Maar bovenal: er werd veel gelachen. Wat wil een mens nog meer? Juist: varen! Een half uur na de parade zijn wij met onze ‘iets overladen’ boot achter de parade aan gaan varen. Wat een ontzettend mooie belevenis. Door de Amsterdamse Grachten, in een unieke sfeer. In plaats van het bezoeken van meeslepende attracties, zoals bij een traditioneel schoolreisje, waren wij nu de attractie. Toeschouwers vonden ons reuze interessant. Zo werd onze boot regelmatig gefilmd en gefotografeerd.

Interview

Raadslid Margret Stolk werd geïnterviewd door RTV Dordrecht. Ze geeft haar mening over de dag en wil graag dat de gemeente volgend jaar ook met een boot aanwezig is. Bekijk de video:

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Tolerantie

Na een dag vol plezier, was het aan het eind van de middag toch echt tijd om richting ons vertrouwde Dordrecht te keren. Met het complete team, kunnen we met z’n allen terugkijken op een zeer geslaagde parade! We hebben gevierd dat we trots zijn. Trots op Nederland als tolerant land. Namens 078MGZN, graag tot volgend jaar!