Poppodium Bibelot is bijna vijftig jaar dé hotspot voor liefhebbers van popmuziek in de Drechtsteden. En dat zijn niet alleen jonkies. Met concerten, feesten en de gloednieuwe ontmoetingsplek Brandstof spreekt Bibelot een breed publiek aan.

Halve eeuw Poppodium Bibelot

,,Wij hebben iets te bieden voor liefhebbers van uiteenlopende muziekstijlen en bezoekers van diverse leeftijden’’, zegt Louisa Steenbakker die voor Bibelot de pr & marketing verzorgt. ,,Leeftijd is ook eigenlijk niet zo belangrijk, het gaat veel meer om je mindset. Mensen die van popmuziek houden zijn jong van geest.’’

Zo kan het dat de jeugd vanaf vijftien jaar op vrijdag losgaat tijdens LIT Night met artiesten van nu zoals Josylvio en Wessel S en de dansvloer op zaterdag wordt bevolkt door swingende veertigers en vijftigers tijdens 40UP. Dan klinkt uit de boxen vooral muziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. ,,Nieuw is ons dansfeest Factor 40 dat je kan beschouwen als het dance-zusje van 40UP. Factor 40 is ook gericht op veertigplussers, maar we draaien dan alleen dance. Dus geen pop of rock classics’’, legt Louisa uit. ,,Onze bezoekers hadden behoefte aan zo’n avond en daar spelen we dan graag op in. We willen de regio bedienen, maar ook verrijken en met nieuwe dingen in aanraking brengen. Bibelot is ook de plek waar je een bandje kunt ontdekken.’’

Live on Main Stage

Als het gaat om live-concerten heeft Bibelot een naam hoog te houden. In de afgelopen halve eeuw wist het poppodium veel grote nationale en internationale acts naar Dordrecht te halen. Ook nu prijken er klinkende namen op de programmering. De komende maanden betreden onder meer De Dijk, Epica en Hallo Venray het podium van Main Stage. De twee concerten die Guus Meeuwis in november geeft zijn praktisch uitverkocht.

Ook voor jong, aanstormend talent is er een plek binnen het poppodium. Louisa: ,,De talentontwikkeling gebeurt vooral in de Popcentrale, in de kelder van het Energiehuis. Wij werken mee aan Band Boost, de talentenjacht voor bands uit de regio Dordrecht. De finale is altijd in Bibelot. Het gebeurt ook dat we veelbelovende bandjes uit de regio het voorprogramma van een grote act in een van onze zalen laten verzorgen.‘ […]

..Ontdek meer!

Wilt u graag het hele artikel lezen? Ontdek 078MGZN! In de editie van juni 2017 kunt u het artikel over Bibelot en Brandstof volledig teruglezen. Niets meer missen? Neem een abonnement en ontvang het magazine bij u op de deurmat.

Vermeldingen

Onderschrift foto vlnr: Louisa Steenbakker en Lara Geense in Brandstof, de ontmoetingsplek van poppodium Bibelot.
Foto: Rob van der Teen
Tekst: Jantien de Jongste