DJ Wessel S bouwt graag een feestje

Zijn versie van Typhoons nummer Bumaye werd als een malle gedownload en zijn One Night Stand remix was in de zomermaanden in alle buitenlandse discotheken te horen. Als Dordtenaar Wesley Schless, alias DJ Wessel S, zijn beats laat horen is stilstaan geen optie.

DJ Wessel S is in de regio en daarbuiten al lang geen onbekende meer. In 2013 draaide hij voor het eerst tijdens de Dancetour die traditiegetrouw op Koningsdag neerstrijkt op de Spuiboulevard in Dordrecht. Dat optreden had hij te danken aan het winnen van de DJ clash in Café Merz. Tijdens de edities van Dancetour die volgden was hij er steeds bij. Bovendien draait Wessel S regelmatig in Bibelot en in de Rotterdamse clubs Villa Thalia en Club Vie. Ook is hij een vaste act op het Rotterdamse Crazy Sexy Cool Festival. Tijdens de speciale Halloweeneditie in oktober laat hij het publiek in het Zuiderpark weer uit zijn dak gaan.

Met zo’n CV zou je verwachten dat Wessel S al jaren actief is in de muziek, maar niets is minder waar. ,,Eigenlijk ben ik pas in 2011 begonnen’’, vertelt hij thuis aan de keukentafel. ,,Ik heb lang op hoog niveau aan wielrennen gedaan en reed mee om de prijzen. Door een bekkenblessure moest ik met fietsen stoppen. Toen heb ik iets anders gezocht om me mee bezig te houden.’’

Op internet naar toffe muziek speuren om te downloaden was in die tijd een hobby van Wesley. ,,Ik liet wel eens iets horen aan een vriend van me die DJ was. Hij vond dat ik gevoel had voor muziek en adviseerde me om zelf te gaan draaien.’’

Wesley ging aan de slag als DJ, maar kreeg ook al snel de smaak te pakken van produceren en van remixen van bekende nummers zoals One Night Stand van B-Brave en Jungle van Broederliefde. Zijn werk bleef niet onopgemerkt. In 2015 betrad hij voor het eerst het podium van een festival met een internationale uitstraling: Tomorrowland. Inmiddels heeft hij een management en verdient hij zijn brood met maken en draaien van muziek.

,,Mijn werkweek is donderdag- tot en met zondagnacht. Overdag ben ik veel thuis. Ik ben dan met muziek bezig en bereid mijn optredens voor.’’

Als Wessel S achter de draaitafel staat, geeft hij het publiek wat het horen wil. ,,Mijn stijl is eclectisch, ik draai een mix van stijlen zoals urban, Latin, house, hardstyle en Moombathon. Eén stijl wordt snel eentonig. Bovendien moet iedereen het naar zijn zin hebben en mensen houden nu eenmaal niet allemaal van hetzelfde.’’

De uit Spijkenisse afkomstige Afrojack is een van Wesley’s voorbeelden. ,,Hij heeft het allemaal zelf gedaan. Elk stapje in zijn carrière heeft hij zelf gezet. Hij had geen bekende vader of vriendjes in het vak.’’ Ook de Belgische DJ’s en broers Dimitri Vegas & Like Mike worden door Wesley bewonderd. ,,Vorig jaar waren zij de nummer 1 van de wereld. Zij hebben geweldige showelementen.’’

Wesley heeft niet de ambitie om het buitenland te veroveren. ,,Mijn doel is om in Nederland te draaien tijdens mooie feesten en festivals.’’ En dat lijkt aardig te lukken. Afgelopen Koningsdag verzorgde Wessel S maarliefst zes optredens in Dordrecht, Zwijndrecht en Rotterdam. In juli draaide hij op Vestival in Amsterdam waar ook Broederliefde, Ronnie Flex, Trey Songz en TY Dolla Sign optraden. In augustus liet Wessel S de bezoekers van het Latin Village Festival in Spaarnwoude swingen en draaide hij tijdens de zomereditie van Crazy Sexy Cool. ,,Ik hoop nog heel lang mijn hobby als werk te kunnen doen.’’

Foto: Wessel S in actie tijdens het Crazy Sexy Cool festival in het Zuiderpark in Rotterdam.
Tekst:  Jantien de Jongste 
Fotografie: Dion Doornik