Met één mailtje kreeg ze de redactie van 078MGZN om. Voor de eerste keer ‘On the cover of a magazine’ was een vurige wens van Nicolien en wij willen natuurlijk weer met een knalplaat op 10.000 plekken bovenop de stapel belanden. Binnen vijf minuten waren de plannen rond. Een paar uur voor de deadline, dat hadden we ervoor over. Het resultaat is geweldig.

Na de Modeacademie ging Nicolien Fiere als modeontwerpster, interieur stylist en branding designer aan het werk. Haar creativiteit kent nog geen grens. Sinds 1,5 jaar heeft ze kunstwerken aan haar repertoire toegevoegd. Paper-Art, kunstwerken van papier.

Papier, schaar en lijm Haar eerste kunstwerk was een portret van haar oma, waarin ze allerlei persoonlijke foto’s had verwerkt. Hierop kreeg ze zoveel positieve reacties dat ze al snel meerdere opdrachten kreeg. Door te experimenten ontwikkelde ze een eigen en herkenbare stijl. Iedere paper-art is opgebouwd uit verschillende lagen papier, zoals van oude boeken, tijdschriften en andere soorten papier. Met al eerder vertelde verhalen en afbeeldingen creëert ze een totaal nieuw beeld. Er komt geen verf aan te pas.

In opdracht Naast haar vrije werk, maakt Nicolien ook paper-art portretten in opdracht. Hierbij verwerkt ze, waar mogelijk, ook persoonlijke elementen zoals boekpagina’s uit een favoriet boek, een gedicht of persoonlijke foto’s in haar kunstwerk. Het liefste laat ze daarbij haar kunstwerk ook aansluiten op het interieur. Op deze manier hoopt Nicolien haar kunstwerk en de ruimte aan te laten sluiten bij de persoonlijkheid van haar klanten. Haar doelstelling is om kunst toegankelijker te maken voor een breed publiek.

Haar eerste expositie van haar vrije werk is te bezoeken tot en met 16 december 2017 bij Djen Design in Hendrik-Ido-Ambacht.