Er wacht een vorstelijke ervaring

Een verrassing aan smaken bij elk gerecht, goede ambiance en een locatie waar heerlijk gerelaxt kan worden. Wie hiernaar op zoek is, kan terecht in het restaurant en de kasteelzalen van Het Kasteel van Rhoon. Met een vernieuwde keuken en de toetreding tot het prestigieuze Euro-Toques kan horecaondernemer en meester-kok Ad Janssen terugkijken op een geslaagde zomer.

Voor zo’n man of 25 begon de zomer op een speciale wijze. Zij waren uitgenodigd bij de persbijeenkomst van het vernieuwde restaurant in het Kasteel van Rhoon. Ook trad Janssen in deze bijeenkomst officieel toe tot Euro-Toques. Deze organisatie staat voor koken met duurzame, eerlijke streekproducten die van goede kwaliteit zijn en zonder gebruik van kunstmatige additieven. Dordtenaren kennen Janssen misschien als horecaondernemer van hotel, brasserie & restaurant Bellevue Groothoofd, maar de meester-kok heeft nog veel meer bedrijven onder zijn hoede. Zo staat hij ook aan het hoofd van Het Kasteel van Rhoon. ,,Ik moét meerdere dingen tegelijk doen. Zo was ik eerst chef-kok, in 1996 heb ik dit bedrijf van mijn oom overgenomen en later naar eigen hand gezet.”

Prikkel

Of de gerechtjes die geserveerd werden nou oesters waren, muffin met avocado of ganzenlever, één ding is zeker: het ziet er lekker uit en zo smaakt het ook. Albrandswaard burgemeester Hans Wagner (PvdA) zegt zeer lekker gegeten te hebben. ,,Je kan eigenlijk niet zonder Ad.” Ted Janssen (geen familie, maar voorzitter van Euro-Toques) zegt trots te zijn op zijn naamgenoot en het toetreden van hem tot de organisatie.
Volgens de meester-kok komen die lovende woorden door de prikkel die elke gang moet hebben. ,,Wij willen verrassende smaken hebben elke keer weer. Dat zorgt voor meer beleving. Als je kijkt naar dit hapje met langoustine, dan ziet dat er mooi, fris en kleurrijk uit.”

Indrukken

De genodigden mochten na het sabreren (ontkurken van de champagne met een zwaard tijdens de officiële gelegenheid) een kijkje nemen in de keuken. De a la carte gerechten van het restaurant en de banqueting (voor partijen die in het kasteel gehouden worden) worden in verschillende gedeeltes van de keuken bereid. Tijdens de rondleiding klinken worden als ‘mooi’ en ‘schitterend’.

Burgemeester Wagner vatte zijn ervaring op deze idyllische en romantische plek samen als: ,,Ambachtelijke gerechten, top ambiance, een bijzonder restaurant en een prachtige, sfeervolle locatie.”

Zie hetkasteelvanrhoon.nl voor meer informatie over deze locatie.