De zon onder zien gaan in het mooiste natuurgebied van onze eigen regio? Dat kan deze zomer in Nationaal Park De Biesbosch. Al wandelend, per kano of fluisterboot verken je het gebied en waan je je in deze periode in een heuse jungle.

25 jaar Nationaal Park de Biesbosch
Dit jaar viert het mooie natuurgebied haar 25everjaardag. Speciaal hiervoor is een nieuw activiteitenprogramma ontwikkeld met vele verschillende avonturen. 078MGZN heeft een selectie gemaakt van de meest bijzondere.
Alle activiteiten vinden meerdere malen per maand plaats. Kijk voor de activiteitenkalender en regels omtrent het wildkamperen op: www.biesboschcentrumdordrecht.nl


1 Kanotocht bij volle maan
Deze kanotocht start bij daglicht. Bij mooi weer zie je de zon ondergaan en de volle maan opkomen. Het laatste deel van de tocht vaar je in het donker door de Biesbosch en laat je je leiden door de gids en het maanlicht.
Vanaf 21.15 uur

 
2 Fluisterend op zoek naar bevers
Stap aan boord van de open fluisterboot en vaar in de schemering door de Biesbosch. Kijk goed om je heen, misschien heb je wel een ontmoeting met een bever!
De gids vertelt tijdens de vaartocht van alles over deze grote knaagdieren en onderweg ga je even van boord voor een korte wandeling op zoek naar beversporen.
Vanaf 20.00 uur

 


3 Avontuurlijke vogeltocht
In de zomer vaar je met één van de comfortabele fluisterbootjes rond zonsopgang met een kleine groep, onder leiding van een gids door de Hollandse Biesbosch op zoek naar vogels. Afhankelijk van recente waarnemingen en getij wordt een interessant gebied uitgezocht om te wandelen en vogels te observeren. Neem een verrekijker mee!
Vanaf 4.45 uur


4 Jungle kanotocht
De Hollandse Biesbosch is een ware jungle. Dat ervaar je pas echt vanuit een kano als je door de (smalle) kreken peddelt, onder de overhangende takken door en langs de rijk begroeiende oevers.
Gidsen nemen je tijdens deze kanotocht diep de Biesbosch in.
Vanaf 7.45 uur


5 Midzomeravondtocht
Elke vrijdagavond in juli en augustus is er een zomerse rondvaart door de kleinere kreken in de Hollandse Biesbosch. Geniet van de natuur en het kabbelen van het water tijdens de rustige avonduren. Wie weet kom je wel een bever tegen! De schipper vertelt onderweg over de Biesbosch. Opstappen bij Stay-Okay Dordrecht is ook mogelijk.
Vooraf reserveren is noodzakelijk voor beiden opstapplaatsen.
Vanaf 20.00 uur


6 Kamperen in de Biesbosch
Voor de echt Biesboschbelevenis overnacht je uiteraard midden in de natuur. Rondom het park liggen verschillende campings. Een aantal campings biedt bijzondere overnachtingsmogelijkheden aan, zoals slapen in een beverburcht of op een drijvende ecolodge. De meesten bevinden zich aan de randen van De Biesbosch, maar camping De Biesboschhoeve bevindt zich er middenin, op eiland De Vischplaat. Hier kan je avontuurlijk kamperen ‘bij de boer’.
Hou je van avontuur? Zet dan op één van de twee paalkampeerveldjes in de Biesbosch je tentje op! Deze veldjes zijn alleen per kano of roeiboot bereikbaar: zo ben je écht even afgezonderd van de bewoonde wereld. In de Biesbosch zijn 2 locaties waar je kunt paalkamperen: bij de Bevert en op de Paardenkop.