Het feit dat de gehele oude binnenstad van Verona op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, zegt genoeg. 078MGZN’s reisfotograaf Petra vertoefde twee dagen in deze mooie stad en laat je het mooiste zien.

Tekst: Petra Brouwer
Fotografie: Petra Brouwer

De meeste mensen kennen allemaal de bekende steden Milaan, Rome en Venetië in Italië. Maar Verona wordt vaak vergeten terwijl dat zeker ook een aanrader is voor een stedentrip. Het is niet een hele grote stad, maar er is genoeg te doen voor een weekend. Je kunt er goed winkelen, het balkon van Romeo en Giulietta bezoeken, naar het Romeins theater en uiteraard heerlijk Italiaans eten. De stad verken je het beste wandelend of op een stads ets. Verona ligt niet ver van het Gardameer vandaan dus ook dat zou een goede combinatie kunnen zijn voor een langere vakantie.

Ga naar Castel San Pietro: Het is een hele klim om Castel San Pietro in Verona te bereiken voor het mooiste uitzicht over de stad. Gelukkig bevindt zich halverwege de klim een lekker restaurant met een gezellig loungeterras waar je kunt pauzeren met een verfrissend glas fris of wijn of kopje cappuccino.

Arena di Verona: In het midden van Verona staat op het prachtige plein “Piazza Brà” het best bewaarde am theater van de wereld “Arena di Verona”. Ook als je geen operaliefhebber bent, is deze unieke belevenis zeker de moeite waard. De arena is bijzonder mooi en ademt een en al oudheid. De programmering wisselt elke dag, meesterstukken als Carmen en Aida worden wekelijks opgevoerd. Mocht je toch geen zin hebben in een avond opera maar er wel een glimp van willen opvangen? De decorstukken van de voorstelling zijn te bewonderen op het plein voor de arena.

Beklim de Torre dei Lamberti: Op korte afstand van het beroemde balkon van Romeo en Julia op het prachtige Piazza del Erbe staat deze bijzondere en hoogste toren. Je kunt de trap of lift nemen naar boven voor een mooi 360-gradenuitzicht over de hele stad.

Ristorante Maffei: Dit restaurant is een tikkie chique en ligt aan het Piazza del Erbe (plein). Het heeft een prachtige binnenplaats waar je heerlijk buiten kunt eten. Het is zeker een bezoek waard. Het eten is er voortre elijk, zo ook het decor. Romantischer als dit gaat het niet worden.

De Ponte Pietra brug: Dit is de oudste en bekendste brug van Verona. Niet alleen heb je hier een fantastisch uitzicht over de stad, maar net als veel bruggen wereldwijd wordt ook deze brug gebruikt door stelletjes om hun eeuwige liefde te symboliseren met kleine sloten. En als je geluk hebt dan zit er ook nog een straatmuzikant romantische muziek te spelen.

Trip naar het Gardameer: Vanuit Verona zit je met het openbaar vervoer of de auto binnen no time aan het Gardameer. Deze prachtige plek vormt een ideale combinatie met een paar dagen stad. Je vindt er boutique hotels, leuke b&b’s en vele agriturismo’s. Het is al jaren een klassieke vakantiebestemming voor velen. La dolce vita!