Soulman Jared Grant is geboren op 31 mei 1991 in Dordrecht. Hij werd bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland in 2015, waar hij het tot de halve finale schopte. Sindsdien timmert hij hard aan de weg in de muziekwereld. Dit voorjaar blies hij de honderd- koppige jury van het RTL- programma All Together Now omver met zijn soulvolle en funky optredens.

Tekst: Beau Nanninga
Fotografie: Petra Brouwer

 1. Wanneer wist je dat je artiest wilde worden?
  “Best vroeg. Op mijn zesde begon ik met dansen. Ik denk dat ik twaalf jaar oud was toen ik doorhad dat ik voor de rest van mijn leven wilde zingen en dansen.”
 2. Wie is je grote voorbeeld?
  “Ik heb er meerdere. Als ik er toch één moet kiezen, ga ik voor Michael Jackson. Daar is het voor mij mee begonnen. Als ik naar mijn eigen performance kijk, met dans en zang, dan ben ik door hem het meeste geïnspireerd.”
 3. Je hebt al veel bereikt in je muzikale carrière, op welke prestatie ben je het meest trots?
  “Ik moet zeggen dat ik op mijn optreden bij All Together Now wel heel trots was. Dat is eigenlijk de eerste zangwedstrijd die ik won. Omdat ik veel dans tijdens mijn optredens wordt mijn zang vaak een beetje onderschat. Bij dit programma wilde ik het vooral om mijn stem laten draaien en dat is gelukt!”
 4. En wat hoop je nog te bereiken?
  “Mijn droom is om op North Sea Jazz te staan met mijn eigen naam. Verder lijkt het mij te gek om in uitverkochte zalen als Paradiso te spelen. Ik ben nu bezig met een nieuwe plaat, ik hoop daarmee de wereld rond te kunnen reizen.”
 5. Je ziet er altijd top gestyled uit, wie doet jouw styling?
  “Voor mijn release en voor een aantal optredens, bijvoorbeeld bij All Together now, heeft Nga Ho Styling dat gedaan. Ik doe het ook vaak zelf.”
 6. Als je moest kiezen tussen dansen en zingen, wat zou je kiezen?
  “Dan kies ik voor zang. Als je me dit jaren geleden had gevraagd dan zou ik voor dans hebben gekozen. Ik ben eerder begonnen met dansen, maar toen dat niet meer mocht vanwege mijn jeugdreuma heb ik mezelf gevonden in de muziek.”
 7. Welk nummer draai jij op dit moment grijs?
  “Ik ben de laatste tijd vooral bezig met eigen muziek, daardoor luister ik niet veel andere muziek, haha. In de North Sea Jazz afspeellijst kom ik wel toffe dingen tegen, maar het is niet dat ik die nummers grijs draai.”
 8. Wat weten maar weinig mensen over jou?
  “Ik zou het niet weten, ik ben sowieso niet echt outgoing. Misschien is dat wel wat mensen niet over mij weten. In het dagelijks leven ben ik het tegenovergestelde van hoe ik op het podium ben. Ik ben rustig, stil en soms een droogkloot.”
 9. Je hebt drie kinderen, wat hoop je hen mee te geven?
  “Dat ze altijd moeten gaan voor datgene wat ze willen. Ik denk dat je dan het gelukkigst wordt.”