“Het meervoud van LEF is leven”
Vloggen zakelijk inzetten? Lieke van der Plas (24), uit Hendrik-Ido-Ambacht, zag er een onderneming in en startte twee jaar geleden LEF Media. Het eerste zakelijke vlogbureau van Nederland. Inmiddels heeft ze meer dan 100 klanten geholpen door inspirerende vlogs te maken en gaat ze inmiddels de grens over.

Waarom LEF Media? 
“Eigenlijk wilde ik al van jongs af aan een eigen bedrijf. Dit komt onder andere door mijn ouders die ook allebei ondernemers zijn. Zo hebben zij veel vrijheid, kunnen eigen beslissingen maken en zelf de vakanties inplannen.
Ik werkte op de marketingafdeling van de Euromast in Rotterdam. Hier is het idee ontstaan om te gaan zakelijk vloggen. Dit is het zakelijk inzetten van video’s dat onderdeel is van de hele marketingstrategie. Veel bedrijven hebben daar zelf niet de middelen en personen voor om dat te doen. En ik dacht als ik dit voor de Euromast kan doen, dan kan ik het ook voor andere bedrijven doen. Zo ontstond het idee voor LEF Media.”

En na die gedachte..
“Ik heb er twee weken over gedaan om vervolgens een plan te bedenken. Ik heb communicatie gestudeerd, dus ik wist precies hoe ik een plan moest schrijven. Ik heb ook met veel vrienden en kennissen gespard over het idee, maar ben vrijwel direct naar de Kamer van Koophandel gegaan om mij in te schrijven.
De drempel was voor mij namelijk niet zo hoog, omdat ik geen grote investering hoefde te doen. Ik had alleen een vlogcamera en een editingprogramma nodig om aan de slag te gaan. De naam LEF Media is afkomstig van een quote die mij inspireert: ‘Het meervoud van LEF is leven’. Het hebben van ‘lef’ is een belangrijke eigenschap die mij kenmerkt. Ik geloof dat als je genoeg lef toont in het leven, dat je alles kunt bereiken.”

Moet je er hard voor werken? 
“Ik heb nagenoeg geen scheidingslijn tussen werk en privé. In mijn werk ben ik dagelijks bezig met mijn passie voor het delen van verhalen, presenteren en ondernemen. Ik vind wel dat ik moet proberen om mijn werk af en toe meer los te laten. Zo probeer ik de avonden en weekenden niet te besteden aan mijn werk. Máár ondernemen is nou eenmaal keihard werken. Dus als ik soms op een avond of in het weekend moet werken, dan heb ik dat er zeker voor over!”

En de toekomst?
“Het doel van LEF Media is het zakelijk vloggen in Nederland, maar zeker ook internationaal te laten groeien. Het liefst in Spanje. Ik houd van dit land, waar ik ook 1,5 jaar voor mijn studie heb gewoond. Ook zou ik meerdere vestigingen willen in de grote steden, zodat we nog meer bedrijven kunnen bereiken. Laatst is er een online artikel gedeeld over LEF Media op ad.nl, op dezelfde dag dat ik werd geïnterviewd in de Coen en Sander show op Radio 538, terwijl ik kort daarna mijn nominatie voor Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar ontving. Het was een dag om nooit meer te vergeten en voelde als een echte kroon op mijn werk!”