Gezonde Grieksewrap met tzatziki

INGREDIËNTEN
1 volkorenwrap // 50 g kipfilet // 1 tomaat // komkommer // 6 zwarte olijven // 1 el magere kwark // ó citroensap // handje veldsla // olijfolie, om in te bakken // peper

Vega style: vervang de kipfilet door vega kipfilet.
Vegan style: vervang de kipfilet door vegan kipfilet en de magere kwark door sojayoghurt.

BEREIDING
1. Verwarm de volkorenwrap volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 7 minuten op laag vuur goudbruin.
3. Snijd intussen de tomaat en komkommer in blokjes en de zwarte olijven in kleine stukjes.
4. Meng voor de tzatziki de magere kwark met de komkommer, het citroensap, wat peper en de olijven in een kom.
5. Leg de wrap op een bord en verdeel de veldsla, kipfilet, tomaaten tzaziki erover. Rol op en geniet.

JAAAAA-Aziatische maaltijdsalade

INGREDIËNTEN
100 g biefstuk // 75 g rijstnoedels // 75 g sugarsnaps // 75 g wortel // 3 cherrytomaatjes // ó komkommer // 20 g sla naar keuze // 1 el sojasaus // ó limoen, sap // olijfolie, om in te bakken // lente-ui, voor de dressing en ter garnering // zwarte sesamzaadjes, ter garnering // zout en peper

Verder nodig: aluminiumfolie
Vega & vegan style: vervang de biefstuk door vegetarische of veganistische beefreepjes.

BEREIDING
1. Bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart in een kom.
2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk in 3-5 minuten beetgaar, draai halverwege om zodat beide kanten mooi bruin gekleurd zijn. Laat rusten op een bord onder een vel aluminiumfolie.
3. Breng water aan de kook en kook de sugarsnaps 5 minuten zacht en gaar. Snijd de wortel, cherrytomaatjes en komkommer in blokjes of plakjes en leg samen met de sugarsnaps en de sla in een kom. Meng in een klein kommetje de sojasaus, het limoensap, de lente-ui en breng op smaak met zout en peper. Schenk de sojadressing over de gesneden groenten, voeg de rijstnoedels toe en schep goed om.
4. Stort alles op een mooi bord, snijd de biefstuk in reepjes en verdeel over de noedelsalade. Garneer met sesamzaadjes en ringetjes lente-ui.

 

Buon appetito paddenstoelenrisotto

INGREDIËNTEN
125 g gemengde paddenstoelen, schoongeboend  // 1 teen knoflook, fijngehakt // 1 ui, gesnipperd // 75 g risottorijst 300 ml groentebouillon // 1 el pijnboompitten // 100 g doperwten uit blik // 2 el crème fraîche // olijfolie, om in te bakken // zout en peper

Vegan style: vervang de crème fraîche door creamy  oat fraiche (online verkrijgbaar).

BEREIDING
1. Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak het knoflook
1 tot 2 minuten, voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Voeg de risottorijst toe en schenk er een grote soeplepel groentebouillon bij. Verwarm, onder af en toe roeren, tot de bouillon bijna volledig is opgenomen door de rijst en voeg weer een soeplepel bouillon toe. Herhaal dit tot je alle bouillon hebt gebruikt, of tot de risotto gaar is.
2. Snijd intussen de grote paddenstoelen in kwarten en laat kleine heel, bak de paddenstoelen in een koekenpan in wat olijfolie en houd apart. Veeg de pan schoon en rooster de pijnboompitten op laag vuur.
3. Voeg aan het einde van de bereiding de paddenstoelen, doperwten en crème fraîche toe aan de risotto en schep goed om, zodat de risotto niet aanbrandt.
Breng op smaak met zout en peper.
4. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

 

Bron: Het Geluksdieet – Carolina Dorenmalen