Het beeld van een fysiotherapeut die in een kil gebouw werkt en afwacht tot er nieuwe klanten bellen strookt niet met de denkwijze van Lars van der Toorn en Fernando Lopez Huertas van FysiCo. Zij zijn juist bezig met samenwerking, persoonlijke benadering, het organiseren van inloopspreekuren, laagdrempeligheid en het te allen tijde leveren van de hoogste kwaliteit. Om die extra kwaliteit te bieden werken ze samen met personal trainer Greg de Haze. Hun standplaats? Het gloednieuwe eerstelijnshuis aan de Oranjelaan.

Auteur: Yvonne Vogel
Fotografie: Dion Doornik

Daar, naast Villa Augustus, is een gebouw ingericht als volwaar-dig gezondheidscentrum. In het pand werken zorgaanbieders, waaronder een apotheek, huisartsen, verloskundigen, ortho-pedisch centrum, geestelijke gezondheidszorg, podothera-pie en een diagnostisch onderzoekscentrum, onder een dak. Toen de plannen járen geleden doorsijpelden, trok het initiatief meteen de aandacht van Fernando. “Ik las erover in de krant en was direct enthousiast. Een mooie locatie, schitterend ge-bouw, korte lijnen, waardevolle krachtenbundelingen: daar wil-de ik graag deel van uitmaken.” En Lars en Greg ook, want het drietal kent elkaar al van jongs af aan en is meer dan goed op elkaar ingespeeld. Lars: “We gaan ver terug met elkaar. De klik is er altijd geweest.

        

Daarom is het zo mooi dat we dit avontuur nu met z’n drieën aangaan. Als patiënten bij ons uitbehandeld zijn, kunnen we ze in het vervolg nog eenvoudiger koppelen aan Greg. Om fitter te worden, of een andere doelstelling te behalen. Greg is onder andere gespecialiseerd in medisch fitness, dus dat sluit in vele geval-len naadloos aan op waar het traject bij Fernando en mij als fysiothe-rapeuten stopt.” Greg: “Ik ben graag heel gericht met mensen bezig. Cliënten moeten zich op hun gemak voelen, niet geïntimideerd. Het is mijn missie om door middel van kracht- en conditietraining mensen sterker, zelfverzekerder en daardoor gelukkiger maken. Dit doe ik van-uit jarenlange ervaring en liefde voor sport. Hierbij maak ik gebruik van een realistische aanpak die niet op de korte, maar op de lange termijn voor blijvend resultaat zorgt. Door tijdens de trainingen veel variatie en uitdagingen toe te passen blijven mensen gemotiveerd. Daarnaast ben ik bezig om mijn bedrijf innovatiever te maken door middel van een ei-gen app. Hiermee kunnen mensen hun eigen voortgang op het gebied van vetpercentage, gewicht en centimeters inzien. Ook kunnen ze via de app hun voeding- en trainingsschema’s bekijken, afgestemd op hun eigen doelstellingen. Hierdoor zijn mensen extra gemotiveerd. Stapje voor stapje naar iets toewerken: dat heeft effect.”

Beetje voor beetje werkten Lars, Fernando en Greg de afgelopen maanden toe naar de ingebruikname van hun nieuwe werkplek. Fernando: “Het past enorm bij onze visie en missie. Het is een droom die uitkomt. We hebben in het Eerstelijnshuis de beschikking over vijf behandelkamers.

De uitstraling is warm en industrieel, passend bij de buitenkant van het monumentale pand.” Lars vult aan: “Uiteraard zijn we niet alleen met de trap, maar ook met de lift bereikbaar. De hal sluit aan op de oefenzaal en dankzij de grote raampartijen komt er veel licht naar binnen. Door die ramen kun je op je beurt ook weer genieten van het mooie uitzicht.” Bijvoorbeeld tijdens een training met de apparatuur van Matrix, waar heel bewust voor is gekozen. “Dat is het beste van het beste. Stevig, trendy en een mooi design. Wat ons betreft sluit het naadloos aan op de inrichting, waarin brass, robuust en stoer de kenmerken zijn.” Fer-nando: “Ik hoop dat mensen hier gewoon even binnenwandelen voor een praatje of advies. Daar leent dit concept zich bij uitstek voor. Is iemand straks aan het trainen bij Greg en voelt diegene wat pijn? Dan is het een kwestie van Lars of mij even roepen om de situatie te be-oordelen. De allerbeste zorg te bieden wordt daardoor nog efficiënter, sneller en makkelijker.”

Meer informatie via:
www.kv13.nl
www.fysicodordrecht.nl
www.gregdehaze.nl