Sinds 2011 is het moderne Italiaanse restaurant gevestigd aan het Veerplein 21 in Zwijndrecht. Het is net voor lunchtijd. De keuken is bezet en zo ook de bar. Kaarsen branden en het is gezellig hoewel we er al vroeg zijn. Een echt huiskamergevoel met een vleugje Italië. Eigenaar en chef kok Manuel verwelkomt ons en vertelt over zijn mooie zaak en over de Italiaanse keuken die hij ‘puur, eenvoudig & eerlijk’ noemt.

Fotografie: Dion Doornik

“We zijn negen jaar geleden begonnen. Het restaurant liep eigenlijk meteen goed omdat we de Italiaanse keuken op een moderne wijze brachten zonder het traditionele uit het oog te verliezen. En zo is het vandaag de dag nog steeds. We serveren traditionele pizza’s en pasta’s, maar er staan ook veel kleine gerechtjes op de menukaart waardoor je vaak nieuwe gerechten eet. En dat maakt het leuk voor onze vaste gasten en voor nieuwe gasten. Dit ‘shared dining’ geeft ons juist weer de mogelijkheid om te laten zien wat we allemaal in huis hebben en voor onze gasten is het een verrassend concept. We willen graag vernieuwend zijn en herkenbaar blijven en werken met goede Italiaanse producten. Dat vormt voor ons het uitgangspunt samen met het huiskamergevoel. ’s Avonds is het echt gezellig hier, de kaarsen branden en er hangt een goede sfeer die zeker ook door het fijne team wordt uitgedragen.” Ook voor de lunch ben je bij restaurant Parmesan aan het goede adres. Er is een traditionele lunchkaart met uiteraard Italiaanse toevoegingen zoals de uitsmijter carpaccio of met Italiaanse kaas. Voor het genieten van een goed glas wijn ben je trouwens ook aan het juiste adres. Manuel: “Natuurlijk hebben we goede huiswijnen op de wijnkaart staan, maar zeker ook de betere Italiaanse wijnen. Laatst hebben we nog een proeverij gehad met 15 wijnen van onze leverancier. Daar zijn we constant mee bezig om ook hierin die uitstekende kwaliteit te vinden en te bieden aan onze gasten en daarin onderscheidend te zijn.”

Verder verzorgen wij ook catering op maat en kan Parmesan ook afgehuurd worden voor privédiners, bijvoorbeeld met familie of bedrijf. Wil je genieten van de Italiaanse keuken van Parmesan? Reserveer dan even van tevoren.

Stel; je hebt zin in een romantisch diner voor twee of je wilt graag met een groep vrienden gezellig lang tafelen. Restaurant Parmesan ontvangt iedereen met Italiaanse gastvrijheid en zorgt voor culinaire verrassingen. www.restaurantparmesan.nl