Een nieuw huis kopen? Liever niet. Anno nu kiezen steeds meer Nederlanders voor een verbouwing van hun woning. Deze trend zet zich al jaren door en als de crisis langer voortduurt, zal de woningmarkt ‘afkoelen’, voorspelt de Hypotheker. Dit betekent dat wij steeds vaker onze huidige woning zullen moderniseren en verduurzamen. Ben je gezegend met twee linker handen en heb je ooit stiekem overwogen om een dragende muur te slopen? Bespaar jezelf de doe-het-zelf stress, zet je relatie niet op het spel en schakel een professionele aannemer in. Bel Mansbouw Dordrecht.

Auteur: Julia Dingenouts
Fotografie: Rob van der Teen

Aannemer
Eigenlijk ergert hij zich er een beetje aan.
“Helaas zie ik het nog te vaak in de markt: als mensen een beetje kunnen timmeren, noemen sommigen zich al snel een aannemer”. Aannemerij is een vak, dat je jarenlang moet leren. ”Daarnaast is een speciale studie een must op het werk als aannemer professioneel en vakkundig uit te kunnen voeren. Mensen hebben tijdens een bouwproces namelijk niet alleen mannen nodig die ontzettend goed zijn in het vak dat ze uitoefenen maar vooral personen die het project nauwkeurig voorbereiden en het gehele project begeleiden.” Frank neemt zijn vak uiterst serieus en weet waar hij het over heeft. “Mijn toegevoegde waarde als aannemer is dat ik de klant meeneem in het gehele proces van bijvoorbeeld een verbouwing, van A tot Z. Daarin heb ik kennis en expertise opgebouwd. Ik luister goed naar de wensen van de klant maar ben eerlijk en inhoudelijk als de verwachtingen niet realistisch zijn. Door alle fases van het project samen met de klant te doorlopen, zorgt Mansbouw voor tevreden klanten en een mooi eindresultaat.”

Stap voor stap
Welke fases zijn dat? “Stel, je zit met je partner op de bank met een gezellig glaasje wijn en jullie besluiten een nieuwe keuken op een andere plek neer te zetten, de woonkamer te vergroten en een overkapping te realiseren. Jullie gaan aannemers benaderen. Dit is initiatie-fase,” legt Frank uit. “Heel belangrijk dat de aanvraag én het beeld van het project bij de aannemer in deze fase matchen. Een goede aannemer stelt de juiste vragen en maakt geen loze beloftes.”

Daarna volgen het ontwerp, de prijs-contract vorming, werkvoorbereiding, oplevering en beheerfase. Ook deze fasen kennen opsplitsing, zoals de ontwerpfase onder ander bouwkundige schetsontwerp en een definitief ontwerp beslaat. “Dit is hoe het hoort als je belangrijke onderdelen van het project niet uit het oog wilt verliezen en de klant voor onaangename verrassingen wilt behoeden,” stelt Frank.

Openheid en vertrouwen
Mansbouw Dordrecht biedt een breed palet aan diensten: van renovatie tot nieuwbouw en van reparatie van houtrot tot een complete verbouwing. Hoogwaardig vakmanschap, kwaliteit en professioneel projectmanagement zijn daarbij vanzelfsprekend. Het bedrijf werkt voor diverse opdrachtgevers: de gemeente, onderwijsinstellingen, woonwinkels en particulieren. “Als wij bijvoorbeeld een historisch pand renoveren in het centrum van Dordrecht, moet het authentieke uiterlijk worden behouden. Eens stuitten wij letterlijk op een oude muur tijdens een restauratie. Een factor waarop lastig te anticiperen was. Vakmanschap en communicatie hebben deze onvoorziene situatie opgelost. Met elkaar in gesprek blijven, draagt ook nog eens bij aan het creëren van een fijne klantrelatie,“ stelt Frank.

“Klanten waarderen onze totale aanpak en coördinatie van het project. Daarbij staat open communicatie met alle betrokken partijen centraal.” Dialoog is het sleutelwoord. “Dit maakt ons een moderne aannemer”, vervolgt Frank. “Wij betrekken de klant bij alle beslissingen en sturen bij waar nodig is. De opdrachtgever kan bij ons rekenen op een stipte oplevering en nazorg. Door duidelijk te werken, bouwen wij aan een wederzijds vertrouwen. En dat is goud waard.”