De kracht van YasBouw zit in de samenwerking met de architect, de opdrachtgever en alle andere betrokken partijen. Het Dordtse bouwbedrijf heeft inmiddels vele succesvolle renovatie-, verbouw- en kleinere nieuwbouwprojecten gerealiseerd bij onder andere kantoren, scholen en diverse overheidsgebouwen. Stuk voor stuk projecten om trots op te zijn, vertelt eigenaar Ahmed Marguoum. ‘Allemaal maatwerk en ook zo duurzaam als mogelijk. Een recent voorbeeld: de herbouw van het volledig afgebrande Kaat Mossel in Rotterdam.’

Teamwork
Het team van YasBouw, noemt de ervaren ondernemer als tweede belangrijke kracht van het bedrijf. ‘We zijn een hecht team. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar. We doen het echt samen. De mensen die op kantoor werken en op de projecten zitten. Het is één team. ’Officemanager Marleen en projectcoördinator Suzanne zijn het roerend met hem eens. ‘Juist de gezamenlijkheid zorgt voor de mooiste resultaten. We motiveren, enthousiasmeren en inspireren elkaar. Iedere werkdag is een plezierige werkdag. Binnen het team is bovendien ruimte voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen verdient een tweede kans, vinden wij. Om zo goed mogelijk maatschappelijk betrokken te ondernemen hebben we daarom afspraken met het UWV en diverse gemeenten. Het is mooi om te zien als mensen hun draai vinden bij ons en daardoor meer zelfvertrouwen krijgen. Dat is overigens echt niet alleen fijn voor hen, het hele team deelt daarin mee.’

Kaat Mossel
‘Samen sterk’, roepen Ron en Marie-Claire Hirt, eigenaren van het bekende Rotterdamse restaurant Kaat Mossel, in koor als YasBouw ter sprake komt. ‘Half februari brandde ons restaurant tot de grond toe af. Onze ziel en zaligheid, alles was weg en kapot. Toen het projectteam van YasBouw bij ons kwam, kregen ze te maken met een draaikolk van verdriet, paniek en nog veel meer emoties. Daar middenin hebben ze gewerkt in een sneltreinvaart. Eerst slopen, toen kijken naar de bouwtechnische mogelijkheden (er waren geen tekeningen) en daarna bouwen. Volgens onze verzekeraar was het onmogelijk, maar binnen vier maanden was de klus geklaard. Door YasBouw hebben we twee keer Kaat Mossel terug gekregen: ons restaurant en als prachtig cadeau een levensgrote muurschildering van Kaat Mossel. De brand was natuurlijk vreselijk, maar we zijn blij met het eindresultaat. Nog altijd hebben we contact met Ahmed, nu bijvoorbeeld over een luchtbehandelingssysteem. Zo’n mooie samenwerking houden we graag in stand.’

“Dankzij YasBouw hadden we binnen vier maanden Kaat Mossel terug!”
~ Ron en Marie-Claire Hirt ~

Duurzame projecten
De herbouw van Kaat Mossel was absoluut bijzonder. Ondanks het grote verdriet dat heerste bij Ron en Marie-Claire waren ze toch vastberaden om Kaat Mossel samen op te bouwen. Die energie hebben wij ook weer gebruikt. Nu is het wederom een prachtig restaurant waar je heerlijk kunt lunchen en dineren, zowel zakelijk als privé. Ieder project heeft iets bijzonders we zijn trots op al ons werk. We vinden het een uitdaging om bij al onze projecten zo duurzaam en energie-neutraal als mogelijk te werken. Bij ieder project kijken we of hergebruik van de materialen mogelijk is, uiteraard zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit. Een voorbeeld van een project waarbij dat goed gelukt is, is de Zoutloods in Ridderkerk. We hebben voor deze nieuwbouw duurzame materialen gebruikt. Het is bovendien zelfvoorzienend wat energieverbruik betreft. Een ander mooi voorbeeld is een nieuwe gymzaal in Rhoon. Deze moderne gymzaal, met veel hout buiten en binnen, hebben we gerealiseerd inclusief de engineering van de installatie en het ontwerp in samenwerking met de architect. Door de zonnepanelen op het dak is de gymzaal niet alleen zelfvoorzienend wat betreft energieverbruik, er kan zelfs energie terug naar het net. Deze beide voorbeelden van duurzame nieuwbouw zijn een groot succes geworden. Op maat, duurzaam, kwalitatief goed, mooi en prettig in het gebruik. Daar doen we het voor.’

www.yasbouw.nl