Het is begin december wanneer Nick Wilschut aan zijn ouders aangeeft dat corona er echt inhakt. Toch is de 17-jarige Dordtenaar niet bij de pakken gaan neerzitten en heeft hij in deze bijzondere tijd ook een bijzonder event opgezet.

“Online lessen die vaker niet dan wel doorgaan, judo mag niet en het belangrijkste van alles: oefenen en optredens met de band worden steeds afgelast. Weg zijn de wekelijkse oefenavonden met mijn band, weg is het contact met mijn vrienden.” Nick wordt er moedeloos van. En hoewel hij toekomstgericht is en graag zijn focus wil hebben op wat wel leuk is, begint dat steeds lastiger te worden.

Wanneer Nick in januari een toelatingsessay schrijft voor de Avans Hogeschool, bedenkt hij een online event waardoor de muziekbeleving dichter bij een concertbeleving komt. En wanneer zijn moeder Annelies op facebook een bericht leest van Theatermaker Erwin van Heusden, die treurt omdat zijn theater al bijna een jaar dicht is en het enthousiasme in hem dooft, besluiten ze de koppen bij elkaar te steken.

“We Will Rock Corona werd in het leven geroepen: een online show waarbij jonge bands en artiesten toch een podium krijgen. De show wordt grotendeels vooraf opgenomen in theater De Oude School in Dordrecht. Een professioneel team van Live-online.nl maakt opnames van maximaal 15 minuten per act. Die worden vervolgens samen gemonteerd tot één concert.”

De Dordtse ontwerper Remco Bakker ontwerpt een logo voor Nick en de PR wordt opgezocht. 

“Ik mocht mijn ideeën delen met lokale kranten,het AD en heb zelfs een supergezellige online meeting met de burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff gehad. Direct stroomden de eerste enthousiaste aanmeldingen binnen.” Half maart beginnen de eerste opnameavonden en -dagen en in april zullen de volgende opnamedagen volgen. Wanneer alle opnamen gedaan zijn, is het de taak van het productieteam van theater De Oude School om er een mooie livestream van de te maken. 

Het event wordt op 23 en 24 april uitgezonden en is toegankelijk voor iedereen! Kaarten kosten €5,- per stuk en zijn te koop via www.live-online.nl.

Lees jij dit, maar is het event inmiddels voorbij, treur dan niet. Laat ons weten dat jij ook wilt spelen, dat jij ook wilt optreden voor jouw fans en wie weet, kunnen we met elkaar nog een volgende avond vullen, want onze slogan staat vast: We Will Rock Corona! 

www.wewillROCKcorona.nl