Wil jij de historische havens en verborgen plekjes van Dordrecht en de Biesbosch zien? Si Barone, het leukste rondvaart- en watertaxi bedrijf van Dordrecht, verwelkomt je graag aan boord voor een mooie en onvergetelijke rondvaart met familie, vrienden of collega’s!

Naast de Talamod vaart Si Barone ook met de Fraternita,  een van de snelste houten boten met een topsnelheid van ongeveer 85 kilometer per uur. En sinds kort is er ook de originele Venetiaanse waterlimousine Elena met een snelheid van circa 65 kilometer per uur. 

Alles aan boord!
Bij Si Barone werken ze graag samen met andere Dordtse ondernemers. En dat zorgt voor diverse leuke arrangementen aan boord bij je rondvaart in Dordrecht en de Biesbosch. Wat denk je van een luxe plateau fruits de mer van Visrestaurant De Stroper, Italiaanse hapjes van Osteria Luca of diverse borrelhapjes en een drankje naar keuze van Het Bolwerck of Bistro twee 33? Bij Coffeelicious laten ze de verse rijkbelegde broodjes en drankjes, de high tea of de heerlijke hartige en zoete hapjes zo de boot in zakken. Heerlijk dineren aan boord is ook mogelijk. Si Barone verzorgt diners aan boord in samenwerking met de restaurants Bistro Twee 33, Strada del Vino en De Stroper. 

En ongeacht welk arrangement je ook kiest: Prosecco en wijn behoren altijd tot de mogelijkheden. Ook kun je de mooie momenten aan boord in beeld brengen door fotografe Christine Reehorst. Of het nu gaat om een babyshower, verjaardag, bruiloft of familievaart, een professionele fotograaf geeft je een blijvende herinnering aan de vaart! 

Eindeloos combineren
Naast de rondvaart met allerlei arrangementen, kun je er ook voor kiezen om je dag compleet te maken met een andere activiteit. Combineer je rondvaart bijvoorbeeld met aansluitend een uitgebreide wijnproeverij bij Rood, Wit & Rosé, een bonbonworkshop bij Olala Chocola, geniet bij Visser’s Poffertjes van de lekkerste en traditionele poffertjes of kies voor een fietstocht, een ‘Italiaanse’ wandelroute (zo’n 5 km) van Stadswandeling078 of een geweldige stadswandeling van 1,5 uur met een van onze bevlogen stadsgidsen en Dordt-kenners Jaap Bouman en Wim Huijzers.

Sluiten de arrangementen onvoldoende aan bij je wensen voor een rondvaart in Dordrecht en/of de Biesbosch of heb je zelf een leuk idee voor een unieke invulling? Si Barone hoort het graag en denkt met je mee!

Zowel Elena als Fraternita zijn uitermate geschikt als watertaxi. Si Barone brengt je dan snel naar je bestemming in Dordrecht, de Drechtsteden, Rotterdam of elke andere plaats die vanaf Dordrecht via het water te bereiken is. Tijdens een vaart vertellen ze je graag over de geschiedenis en wetenswaardigheden van Dordrecht en de Biesbosch!

Boardacademy is jouw adres op het water voor een heerlijk sportief dagje uit. Elke beleving vanaf het water is een totaal andere beleving dan op het land. Je hebt andere mogelijkheden om actief bezig te zijn en een ware kick te ervaren. Bij Boardacademy zijn ze gespecialiseerd in deze verschillende en ultieme ervaringen. Op recreatiepark Europarcs De Biesbosch begint jouw actieve wateravontuur…

Achter de boot 
Wakeboarden, waterskiën of wakesurfen, Boardacademy heeft het allemaal. In de vorm van proeflessen, losse lessen, rittenkaarten en cursussen is er altijd een mogelijkheid die bij jou en jouw vaardigheden past.

Met het wakeboarden en waterskiën begin je met een proefles naast de boot en wanneer dat lukt, verplaats je je naar achter de boot. De lessen worden rustig opgebouwd. Wakesurfen start wel aan de boot, maar wanneer je je balanspunt in de golf van de boot vindt, laat je los en probeer je op de golven te surfen. Zolang jij je balans houdt, is zo’n golf eindeloos… of zolang als je benen het aankunnen.

Suppen
Zoek je een leuke, maar rustige manier om in beweging te blijven? Het suppen – stand up peddelen – bied je een unieke beleving op het water. Doordat je wel actief bezig bent, is het een meer uitdagende manier om de prachtige natuur van de Biesbosch in je op te nemen. 

En onderschat het niet: doordat je vanaf je kruin tot aan je enkels aangespannen op het board staat om het wiebelen tegen te gaan en je balans te zoeken, krijg je een complete maar laagdrempelige workout! Jij bepaalt zelf hoe heftig je het wilt maken. Zo begin je op je knieen en bepaal je zelf wanneer het moment is om te gaan staan.

Zomerkampen en kinderfeestjes
In de grote vakantie biedt Boardacademy een zomerkamp voor kinderen van 10 tot 17 jaar. Van maandag tot en met vrijdag kunnen 36 deelnemers kiezen tussen wakeboarden en kitesurfen. De kids slapen in de chalets van het park en verder kunnen ze waterskiën, suppen, longboarden, funtuben, boogschieten, outdoor lasergamen en… Een vol programma dus!

Vind je dit leuk klinken, maar duurt een week je te lang? Ga dan voor een kinderfeestje! Met een vaste pakketprijs voor maximaal 10 personen en bovenstaande mogelijkheden heb je absoluut het tofste kinderfeestje van de klas.

Met een groep
Wil je je met een groep op een unieke manier verplaatsen, chillen en genieten van een hapje en drankje? Met het ponton bestaande uit twee lagen heb je met 25 man een eigen drijvend terras tot je beschikking waarop je kunt loungen, borrelen en barbecuen. Huur er ook een of twee watersportboten bij en wissel het relaxen af met leuke activiteiten. Hoe tof is het om dit met je vrienden, familie of collega’s mee te maken!