“De opening was gepland in het weekend van 9 januari, maar ook hier gooiden de coronamaatregelen roet in het eten”, vertelt Arjan van Dorp, franchisenemer van FT-CLUB in Winkelcentrum Walburg te Zwijndrecht.

Dat moet een tegenvaller zijn geweest…
“Dat kun je wel zeggen. Al kwam het niet helemaal als een verrassing. Toen begin december de infectiecijfers weer stegen, zagen we de bui wel hangen. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet! Al is het lastig plannen: wie weet hoe lang deze situatie weer gaat duren, mag het zeggen…”

Heb je tijdens de realisatie van FT-CLUB Walburg nog aanpassingen gedaan in verband met corona?
“Jazeker, we hebben vooral gekeken naar drie essentiële aspecten: ventilatie, maximaal contactloze bediening en een gedetailleerd hygiëne- en desinfectieprotocol. We hebben gezorgd voor een luchtbehandelingssysteem om de lucht te verversen, alleen een aircosysteem met recirculatie was geen optie. Verder hebben we ervoor gezorgd dat handcontacten in de kleedkamers en toiletten minimaal nodig zijn: zo werken de verlichting, kranen, douches en toiletten zoveel mogelijk op sensoren.

De reiniging en desinfectie, overigens twee verschillende zaken, hebben we ontwikkeld in samenwerking met een gespecialiseerde partner. Ik ben van mening dat je een dergelijk actueel en gevoelig thema bij specialisten moet laten. Zo is een gedetailleerd hygiëne- en veiligheidsprotocol ontwikkeld, specifiek voor FT-CLUB Walburg. Misschien hebben we het straks niet meer nodig maar we nemen hier het zekere voor het onzekere.”

Wat maakt FT-CLUB Walburg uniek?
“Allereerst: we zijn geen fitnessclub! Hier werken we alleen met Functional Training: het menselijk lichaam trainen, zoals het is ontworpen door de natuur. De gewrichten die stabiliteit moeten geven, stabiel houden, de gewrichten die flexibel moeten zijn flexibel maken. En de spieren en weefsels in goede conditie te brengen zodat we beter functioneren. Zo trainen we volledige beweegpatronen in plaats van geïsoleerde spieren. Iets wat je direct merkt, zowel in het dagelijks leven als bij het beoefenen van je favoriete sport. Let maar op: je komt Functional Training tegen bij iedere topsporter, in welke discipline dan ook… En hierin zijn we de specialist. Onze coaches hebben hiervoor een uitgebreid opleidingstraject doorlopen.

Ten tweede: je traint altijd in een klein groepje, altijd met een personal trainer als coach. Daardoor is intensieve persoonlijke begeleiding gegarandeerd en dat vertaalt zich in meer motivatie en betere, zichtbare, voelbare en meetbare resultaten! En dat alles met een flinke dosis FUN, want het is super-uitdagend voor iedereen op het eigen niveau.”

Hoe zie je de periode nu totdat je daadwerkelijk kunt openen?
Het team is hartstikke gemotiveerd en staat te trappelen. Online-activiteiten zijn volop in ontwikkeling, we hebben inmiddels een aantal workouts professioneel laten filmen in ´hapklare brokken´ van net geen tien minuten. Heel laagdrempelig wanneer je tussen de dagelijkse activiteiten door even een snelle, actieve ´break´ zoekt.

En wil je een langere workout, dan kun je meerdere van deze video´s combineren tot een Full Workout waarin de vier modules van FT-CLUB tot hun recht komen.”

Vier modules?
“Jazeker. De trainingsfilosofie van FT-CLUB is opgebouwd uit vier pijlers:
Mobility: door gerichte (bindweefsel)training en stretching, worden spanningen tegengegaan, wordt pijn verminderd en de bewegingsvrijheid verbeterd.
Movement: het verbeteren van de houding, het stimuleren van kracht en vetverbranding.
Strength: de verantwoorde, duurzame en gezonde ontwikkeling van kracht en spiermassa, onder het motto: ´Train hard – but smart!
Burn: uithoudingsvermogen verhogen, prestaties verbeteren, atletisch vermogen versterken!

Elke workout is opgebouwd uit deze modules, met een variatie in focus. In samenspraak met de coach bekijk jij welke aanpak jou het beste past.”

Wil je meer weten of wil je een FREE TRY-OUT aanvragen?
Ga dan naar www.ft-club-walburg.nl