Vintage is altijd een goed idee. Wanneer je investeert in vintage of tweedehands producten, geef je bestaande items een nieuw leven. Er worden geen grondstoffen verbruikt en het belandt niet in een afvalcontainer. Investeren in vintage, is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor je portemonnee. Zeker als je gek bent op designer merken kun je met de aanschaf van bijvoorbeeld een designer tas een goede, duurzame investering doen. Vintage designer tassen zijn over het algemeen lager in prijs dan de nieuwe modellen in de boutique. Maar deze secondhand pareltjes blijven zeker hun waarde houden of leveren zelfs veel winst op.

Tekst: Bo Michelle van Bodegraven
Fotografie: Mark van der Laan

Wil jij ook starten met het kopen en verkopen van designer tassen? Hierbij 5 tips:

 1. Investeer in de juiste merken
  Niet alle designer tassen leveren even veel geld op. Sommige tassen dalen na aankoop zelfs in waarde. Alleen de echte klassieke merken zoals Chanel, Hermès en Louis Vuitton verhogen ieder jaar hun prijzen. Daarnaast zijn deze merken ook minder trendgevoelig dan bijvoorbeeld Gucci of Balenciaga. Wanneer je het goed doet en investeert in de juiste modellen kan het zomaar zijn dat je investering van €3.000,- in één week tijd naar maar liefst €6.000,- stijgt. Dat is nog eens snel verdiend!
 2. Houd je vintage pareltje zo mooi mogelijk
  Extra leuk aan het kopen van een vintage designer tas is dat je hem niet in de kast hoeft te laten liggen. Je kunt de tas gewoon dragen en gebruiken en ondanks dat nog met dikke winst verkopen. Maar… je moet wel goed voor de tas zorgen. Vul ’s avonds je tas op met een T-shirt, zodat de tas zijn vorm behoudt. Zorg er altijd voor dat je een plastic tas in je pre-loved tas meeneemt. Als het gaat regenen kun je de tas namelijk in de plastic tas stoppen om het leer te beschermen tegen regen. Zo blijft de tas in optimale conditie.
 3. Pas op super fakes!
  Helaas zijn er veel fakes in omloop van merken als Chanel en Louis Vuitton. Koop daarom altijd bij betrouwbare platformen zoals Designer-Vintage of Vestiaire Collective. Zij hebben goede experts in dienst die de tas beoordelen op authenticiteit.
 4. Buy one piece, sell one piece
  Je gaat natuurlijk nooit geld verdienen als je alles wat je koopt in de kast laat liggen. Verkoop daarom de tassen die je niet meer draagt en zorg dat jouw tas een nieuw leven krijgt. Dit noemen we eco-chic recyclen.
 5. Veilige betaling en verzending
  Het verkopen van designer tassen is erg fraudegevoelig. Zeker bij de betaling moet je erg goed opletten. Neem daarom nooit contant geld aan. Maar wanneer dat niet anders kan en je wel moet, spreek af bij een bank. De bank kan namelijk deze biljetten direct controleren. Als de koper wil dat je de tas verstuurt, zorg dan altijd dat het geld vóór verzending op je rekening staat. En last but not least.. stuur de tas verzekerd op! Dan weet je zeker dat het pakket aankomt.Succes!