Fotografie: Anke Bot
Tekst: Esther Paans

Koko Schut
33 jaar
Koko is eigenaresse van tattoo studio Koko Loko.

“Creatief en kunstzinnig, zo kun je mij het beste omschrijven. Ik houd ervan als mensen zichzelf durven zijn. Gek haar, aparte kleding, net een beetje anders dan anderen. Dat zie je ook in mijn werk terug. Ik houd van originaliteit, geen tattoo is hetzelfde, tenzij mensen dat zelf aangeven. Mijn klanten kiezen vaak voor iets persoonlijks en ik vind het geweldig om stijlen te combineren en daar mijn eigen draai aan te geven. Zelf ben ik een liefhebber van blackworktattoos, maar ook andere stijlen vind ik geweldig om in mijn werk toe te passen.”

Laura Liem
40 jaar

“Acht jaar geleden stapte ik bij Koko-Loko binnen en ik kom er telkens terug. Op mijn onderrug zat een tatoeage waar ik wat anders mee wilde en die heeft Koko heel netjes gecoverd. De andere tatoeages op mijn rug heeft zij ook gezet. Tijgers vind ik prachtige dieren en de bloemen staan voor de geboortes van mijn twee meisjes. Dat maakt het geheel stoer, maar toch vrouwelijk. En er komt nog meer bij, ik ben zeker nog niet klaar!”

Nicky Verhoeven
25 jaar

“Tatoeages fascineren mij al van jongs af aan. Een dag na mijn 18e verjaardag heb ik mijn eerste tatoeage gezet. Ik wilde graag een arm- en beensleeve. Mijn arm zit vol betekenissen, mijn been niet. Die afbeeldingen vind ik gewoon mooi. De meeste sessies duurden richting de 6 à 7 uur, ik heb dus heel wat uurtjes in de shop versleten. Nu zijn we bezig met een laatste stukje vlinder en dan is het voor nu wel even genoeg.”

Nathan Almekinders
34 jaar

“Na een zwaar motorongeluk acht jaar geleden stond mijn leven letterlijk stil. Ineens moet je keihard knokken dat weer terug te krijgen. Mijn tatoeages staan symbool voor het herpakken van mezelf. Regie nemen, positief blijven en een eigen stempel drukken. Koko heeft de slang en pioenroos getatoeëerd op mijn verlamde arm. De slang staat voor dood, leven en vernieuwing. De pioenroos voor liefde en geluk. Een mooi duaal beeld waarin alles samenvalt. Het mooiste compliment vind ik als mensen zeggen ‘Hé, wat is er eigenlijk met je arm? Dat is mij nog nooit opgevallen.”

Pauline Salden
56 jaar

“Drie jaar geleden waren we 25 jaar getrouwd. Hét moment om onze langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan en allebei een tatoeage te nemen. Mijn eerste tattoo waren rozen op mijn linker bovenarm, maar inmiddels zijn er al meerdere bijgekomen. Ik ben geboren met een voetafwijking en Koko heeft op mijn been allerlei hartjes gezet. In de toekomst wil ik nog een mooie tatoeage over de littekens op mijn voet. Zo pak ik zelf de regie en kan ik mijn been mooier maken.”

Thij Salden
54 jaar

“Op mijn complete arm heb ik een draak laten zetten. Ik vond het een geweldig idee van Pauline om samen een tattoo te zetten voor ons 25-jarig jubileum. We dachten er al zo lang over na en nu hebben we het toch maar mooi gedaan! Ik ben met mijn idee naar Koko gegaan en zij heeft het verder uitgewerkt. Het kunstwerk is in een paar dagen gezet, er gaat veel inkt in zitten. Deze draak hoort echt bij mij, ik vind ‘m enorm mooi!”

Michael de Meij
61 jaar

“In 2017 sloten mijn vrouw Saskia en ik na 26 jaar de deuren van onze juwelierswinkel. Eindelijk kon ik een zichtbare tatoeage laten zetten. Ik had er al een paar op mijn rug, schouders en borst. In mijn sleeve zitten veel symbolen verborgen; Keltische tekens, vlammen, een skull, drie vogels, een N, een roos en het woord freedom. Het versieren van je lichaam door middel van tatoeages voelt voor mij hetzelfde als het dragen van sieraden.”