Het waren roerige tijden voor de horecabranche, maar het energieke team van BRUT Food & Wine Bar is niet bij de pakken gaan neerzitten. Integendeel! Ze hebben de coronatijd juist goed gebruikt om hun zaak te pimpen, nieuwe ideeën te verzinnen en positief vooruit te kijken. In het najaar van 2021 staan er weer genoeg activiteiten op het menu.

‘Alleen ga je harder, samen kom je verder.’ “Deze slogan van mijn opa blijft mij altijd bij en typeert het team van Brut”, vertelt Nicky van der Toorn, medeeigenaar van de Dordtse wijnbar. “We blijven altijd gaan met elkaar, dát is de kracht van ons team. Met elkaar hebben we veel van deze tijd geleerd, dat het allemaal niet vanzelfsprekend is. We hebben onze vaste gasten, het warme hart van Dordrecht, zeker gevoeld tijdens de crisis. Mede door hen staan we nog overeind. Als team kunnen we elkaar inspireren, van elkaar leren en bovenal plezier hebben met elkaar. Dat is de horeca, dat zit in ons DNA en dat gaat nooit meer over. We zijn ‘down to earth’, harde werkers en staan met beide voeten op de grond.

“ALS TEAM KUN JE ELKAAR INSPIREREN, VAN ELKAAR LEREN EN BOVENAL PLEZIER HEBBEN MET ELKAAR. DAT IS DE HORECA, DAT ZIT IN ONS DNA”

BRUT Food & Wine Bar heeft de komende tijd weer genoeg activiteiten op de agenda staan. “We hebben een nieuwe menukaart waarbij we nog meer rekening hebben gehouden met vegan food”, vertelt Tim Pieters. ”Er staan meerdere vegan gerechten op de menukaart, waaronder Falafel en Jackfruit. Deze vrucht is een goede vleesvervanger vanwege de bite van vlees en juicy smaak, qua smaak lijkt het veel op pulled chicken. Uiteraard kunnen de vlees- en visliefhebbers ook bij ons terecht; onze huisspecialiteit, buikspek (16 uur gegaard met een heerlijke soyasaus erover heen), is om je vingers bij af te likken.” Naast comfort food heeft BRUT ook kwalitatief goede wijnen in huis en de barkeepers kunnen de lekkerste cocktails maken. “In het najaar starten we met leuke, zwoele cocktailavonden met verrassende cocktailrecepten en passende sounds en beats. “In onze ruime stadstuin met verlichting en heaters kunnen onze gasten onder andere genieten
van hun Pornstar Martini, Brut Special of Pink Lady. De tuin wordt de komende tijd ook op de schop genomen. Wij vinden het belangrijk om eens in de zoveel tijd onze tuin te verbouwen, dat het anno 2021 nog steeds voldoet aan de behoefte. Het moet vooral werkbaar en praktisch zijn en horeca-technisch goed in elkaar steken, daarnaast mag een goede sfeer uiteraard niet ontbreken.”

Naast BRUT, De Crimp en Olympiada is er ook nog Brut op wielen. “De foodtruck begint ook weer aardig te rollen”, lacht Tim. “Door de coronaperikelen stond de truck een tijdje stil, maar dankzij de enorme inzet van onze collega, Anne Wolkenfelt, is hij weer volop on tour. De foodtruck is te boeken voor bedrijven en particulieren en in de toekomst hopen we natuurlijk ook weer bij festivals aanwezig te zijn. We verkopen vooral comfort streetfood, zoals overheerlijke burgers, patat stoof en tasty hotdogs, maar ook voor een andere invulling draaien we onze hand niet om, we kunnen alles naar wens invullen met onze truck. De foodtruck staat op donderdag 18 november op de Visbrug. In samenwerking met 078 Magazine organiseren wij die dag een ‘happen en stappenavond.’ In onze verschillende horecagelegenheden kunnen mensen verschillende gerechtjes proeven en daarna is er in Brut een afterborrel waar iedereen weer samenkomt. Na deze roerige tijden hebben we er weer helemaal zin in! We zitten nooit stil, maar gaan door. Altijd!”

Tekst: Esther Paans
Foto’s: Sylvia Kuiper