Rolin Ruèn C den Heijer, 27 jaar oud, Dordts gemeenteraadslid, Dordtenaar die houdt van politiek, FC Dordrecht en weinig gezeur. Bakfietsvader zonder bakfiets. ‘Het komt wel goed’ bestaat niet, samen creëren we leven in onze stad om nooit een saaie provinciestad te worden!

Sinds kort woon ik in een schattig trapgevelhuisje in het mooie Reeland. Een wijkje waar de mensen elkaar begroeten op straat en je buren altijd wel in zijn voor een gezellig praatje. En tijdens die contacten houd ik bewust mijn politieke kleur op de achtergrond. Velen zullen het leuk vinden dat ik namens de Dordtse VVD in de gemeenteraad zit, maar anderen weer niet. En om hier fijn te kunnen wonen met mijn gezin wil ik met iedereen in de straat onbevooroordeeld door één deur kunnen.

Mensen houden elkaar hier op een positieve manier in de gaten. Als mijn afvalzak te groot is en niet in de ondergrondse container past, o wee als ik dan de trommel te hard dicht duw om die zak er toch in te krijgen. Dan komt de buurvrouw vertellen dat ik dat niet mag doen, dat dan de trommel kapot gaat. Ze houdt overigens ook het speeltuintje in de gaten. Ieder kind kan daar, onder haar toeziend oog, veilig spelen. Toen mijn dochter 1 jaar werd, deden de overburen, zeer attent, een lief kaartje voor hun overbuurmeisje in de bus.

Ook de buurman van twee huizen verder oogt vriendelijk en we begroeten elkaar vaak als hij zijn hond uitlaat. Echt tot een gesprek waren we nog niet gekomen. Tot afgelopen zomer.

“Hé”, riep hij. “Ken ik jou nou niet ergens van?”. Ik dacht: daar gaan we. Hij heeft vast een klacht over het groen of veiligheid in de buurt, of toch het parkeerprobleem? De buurman bleef nadenken en keek me aan, hij herhaalde: “ik ken jou ergens van, ik heb jou ergens gezien”. Ik bedacht me wat ik zou gaan antwoorden als hij bij me zou leeglopen over de VVD. Dat we allemaal zakkenvullers zijn en waar die 1000 euro blijft.

“Ah nu weet ik het! De Westtribune, daar zit je altijd met je vader”, riep hij opgewekt. FC Dordrecht was ook zijn cluppie. “Heb je een beetje zin in het nieuwe seizoen?”

Foto: Daphne Krijgsman