Van de droomoverstap van Luuk de Jong naar Barcelona tot de gevoelige overgang van Robin Pröpper van Heracles Almelo naar FC Twente: Dordtenaar Louis Laros had een rol in die transfers als spelersbegeleider namens de VVCS. Een job die de ex-profvoetballer al een kleine twintig jaar met veel plezier doet. ,,Geen werkweek is hetzelfde.’’

Louis Laros (48), voormalig speler van Willem II, VVV-Venlo en Vitesse, koos niet als zoveel van zijn ex-collega’s voor het trainersvak na zijn actieve loopbaan. ,,Ik ben wel even trainer geweest. Toen ik afgekeurd werd bij Vitesse, liep mijn contract nog anderhalf jaar door en heb ik al mijn trainersdiploma’s gehaald. Ik ben jeugdtrainer geweest, van de onder 16 en onder 17. Ik heb vervolgens stage gelopen als spelersbegeleider bij de VVCS, de Vereniging van Contractspelers die de belangen behartigt van betaald voetbalspelers. Daar maakte ik een vliegende start met verschillende spelers van Vitesse en het beviel zo goed dat ik in vaste dienst kon treden in 2003.’’

Vrijheid
Het werk heeft hem sinds dat moment geen dag tegengestaan. ,,Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin, binnen een fantastische organisatie. Ik heb de vrijheid, bepaal mijn eigen tijden. Ik maak met vier andere collega’s, ook oud-voetballers deel uit van Soccer Vision dat onder de VVCS valt. We begeleiden met elkaar zo’n 140 tot 150 spelers en trainers. We kijken altijd naar wat het beste is  voor de speler en trainer. Geld prevaleert niet. Het gaat om de juiste keuzes te maken. Het advies van de speler of trainer is leidend, het draait niet om ons eigen gewin. Daarin zijn wij, denk ik, wel een soort uitzondering.’’

Monitoren
Voor Louis, die in Brabant woonachtig is maar nog steeds voetbalt bij het Dordtse RCD, is de afwisseling in zijn werk een groot goed. ,,Geen werkweek is hetzelfde, dat is juist het leuke. We plannen onze reizen in en gaan veel naar clubs, spelers, merken. We hebben ook contactpersonen in het buitenland, die we bezoeken. Ik zie vier wedstrijden per week, om de ontwikkeling van de speler te monitoren. Met de spelers, met name de jongere, is veel appcontact. Ik verwacht van jongens dat als er wat bijzonders gebeurt dat zij contact opnemen. We zijn ook opvoedkundig bezig: we sturen jongens naar hun trainer of technisch directeur toe als zij vragen of klachten hebben. Daarbij scheelt het dat ik zelf voetballer ben geweest en vanuit de praktijk kan meepraten. We zijn streng, kritisch maar wel duidelijk. En we houden spelers voor dat ze meer moeten doen dan hun collega in de kleedkamer. Met talent alleen kom je er niet. Het nadeel van het vak is dat je altijd bereikbaar en onderweg bent. Spelers bellen je soms op de gekste momenten.’’ 

Aanwas
Na de transferwindow, die op 31 augustus sloot, betekende het niet dat Louis en zijn collega’s achterover konden leunen. ,,Mensen denken dat je dan op vakantie kan. De druk om een deal af te sluiten is er dan niet meer, maar daarna zijn er andere bezigheden. We zijn heel aan het werven van nieuwe spelers, aan de bovenkant vallen spelers weg zodat je aan de onderkant weer nieuwe aanwas moet krijgen. Daarnaast komt ook de facturatie en het onderhouden van het netwerk. We reizen veel om spelers aan het werk te zien,  en we werken al een jaar vooruit: we zijn nu alweer bezig met de zomer van volgend jaar. We informeren clubs welke spelers transfervrij zijn, of weg willen of een stap willen maken. Dat is een continu proces.’’

Achtergrond
In de afgelopen transferperiode was de overgang van Luuk de Jong van Sevilla naar Barcelona de absolute blikvanger, die ook nog eens lang onbekend bleef. ,,Als we bezig zijn met een transfer melden we niks. Een broedende kip moet je niet storen, Onze kracht is: wij werken op de achtergrond. Zo is dat ook gegaan met de transfer van Luuk de Jong, die lang spannend bleef omdat ook al het voor- en papierwerk veel tijd kostte. Ook dat hoort bij de spelers begeleiding. Ik had vroeger een makelaar. Dat was meer een contractbegeleider, die ik alleen bij de contractonderhandeling zag.’’

Verandering van werkkring zit er op korte termijn niet in. Louis: ,,Ik heb aanbiedingen gehad om bij andere makelaars te gaan werken, of bij clubs als technisch directeur of hoofd scouting. Ik waardeer enorm wat ik nu heb en heb veel respect voor mijn werkgever, die mij de kans heeft gegeven toen ik afgekeurd was als voetballer. Ik ben loyaal. Als ik een move zou maken, dan zou dat buiten het voetbal zijn. Mogelijk het ondernemerschap, maar dat is echt iets voor later.’’