Bijzonder wonen aan de Hazelaarlaan

Martijn Reppel ontmoette de Apeldoornse Tamara de Jong via een vriend van de motorclub. Hij stond op het punt om op wereldreis te gaan, maar zette die plannen on hold. Martijn en Tamara gingen samenwonen in een nieuwbouwhuis in De Hoven. Maar hun droomhuis was het niet. Dat werd een zelf ontworpen zelfbouwhuis in de Hazelaarlaan, waar ze in april in trokken. Groter, mooier, completer, maar vooral ook met een uitgesproken eigen stempel!

Martijn: “Het was een droom om een huis te bouwen from scratch; ons vorige huis werd gebouwd door een projectontwikkelaar en veel viel er toen niet te kiezen.” De bouw kostte ongeveer vier jaar vanaf de eerste plannen; de bouw bijna twee jaar. “De bouw verliep vlot”, vertelt Tamara. “Pas nu merken we dat de levertijden van de laatste afwerkingsdingetjes veel langer zijn. We hopen dat we volgend voorjaar echt helemaal klaar zijn.”

Grote kavel

“We wilden een groter, vrijstaand huis, met een grote garage voor minimaal twee oldtimers”, vertelt Martijn. “Op deze kavel van 1300 m2 werd het uiteindelijk een garage die groot genoeg is voor vijf auto’s! Nu hoef ik niet eerst naar de opslag rijden als ik wil gaan rijden.” “Als we niet hadden ingeloot voor een grote kavel uit onze top 3 hadden we het waarschijnlijk niet gedaan”, vult Tamara aan. “Ik had ooit in een blad een huis gezien in Warmond waarvan we het aanzicht heel mooi vonden. We zijn er rond gaan rijden en vonden het huis terug. Uiteindelijk is ons ontwerp strakker en moderner geworden en is ook de garage geïntegreerd in het ontwerp. Dezelfde lijnen als de rest van het huis, inclusief een rieten dak. Ook de 6 meter hoge ramen in de woonkamer waren een must voor ons.” 

Geen wit

“Eigenlijk hebben we in dit huis alles verbeterd wat aan ons oude huis beter kon”, legt Tamara uit. “Ik wilde deze keer alles in eigen hand houden en mijn eigen stempel erop drukken. Ik houd van de stijl van Eric Kuster, maar dan wel met eigen inbreng. Ik wilde warmte creëren met veel natuurlijke materialen en gouden accenten. Er is geen witte muur in dit huis te vinden. Ondanks de inhoud van ruim 2800 kuub zijn alle ruimtes uitnodigend en gezellig.” Ze dacht alles van tevoren uit en alle bestellingen arriveerden tegelijkertijd in één container. “We hebben het huis met acht man in één dag ingericht. Aan het eind van de dag had het huis een ziel gekregen.”

Pronkstukken

De favoriete ruimte van Tamara is de keuken: “Dat vind ik echt een pronkstuk, waar ik heel trots op ben!” Martijns favoriet is de kelder. “Een compleet ingerichte sportruimte, met douche en (infrarood)sauna. En een boksring. Ik heb in deze man cave alles om te kunnen trainen. Na een drukke dag loop ik zo even naar beneden om wat oefeningen te doen.” “We hebben ons abonnement bij de sportclub pas opgezegd”, vertelt Tamara. “Maar het is er ook gezellig samen zijn met vrienden, aan de bar of met de kinderen filmpjes streamen op het grote bioscoopscherm. Ook een pronkstuk is de prachtig aangelegde tuin met een groot verwarmd zwembad en een jaccuzi.” 

Overal in het huis zijn opvallende focuspunten te vinden, zoals de doorkijkhaard, bekleed met Alphenbergleer en de bijzondere klok, maar ook het door Tamara gemaakte kunstwerk boven de trap naar de kelder. Tamara: “Ook zit het huis vol met handige bergruimten, zoals de geïntegreerde schoenenlades in de treden van de grote trap naar de eerste verdieping, de centrale wasstortkoker die uitkomt in de wasruimte en de overal aanwezige stofzuigeraansluitingen. Ik heb werkelijk over elk schroefje en boutje nagedacht. Ik heb jarenlang alles wat ik had in de bouw van ons huis gestopt, het is echt een statement geworden en we genieten er iedere dag van. Het voelt als vakantie houden in je eigen huis.” 

Tekst Nettie Dekker | Foto’s Rob van der Teen