Gebakken eendenborst met bospeen , uiencompote , cantharellen en geroosterde roseval aardappels

Receptuur voor 4 personen

  • 4x eendenbors
  • 100gr cantharellen 

 Bospeen:

  • 1 bosje bospeen
  • 2 sinaasappels
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 deciliter water
  • Peper/zout

Uiencompote:

  • 4 witte uien
  • 50gr roomboter
  • 75gr rietsuiker
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 deciliter witte wijn
  • Peper/zout

Geroosterde roseval:

  • 1kg roseval aardappels
  • 1 bosje rozemarijn
  • 6 tenen knoflook
  • 50 milliliter plantaardige olie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Peper/zout

Bereidingswijze:

1. Pel de uien, halveer en snij ze in dunne plakjes.

2. Verhit een pan en fruit de uien aan in de roomboter, voeg de rietsuiker toe.

3. Blus de uien af met witte wijn. Breng op smaak met peper , zout en dijonmosterd

4. Kook op een laag vuur tot een compote, voeg eventueel wat water toe.

5. Was en schil de bospeen, snij in dunne plakjes.

6. Fruit de bospeen aan in olie, voeg de rietsuiker, komijn en kurkuma toe.

7. Rasp de sinaasappel door de bospeen en blus af met het sap van de sinaasappels. Voeg 2 deciliter water toe en kook het geheel beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

8. Snij de roseval aardappels in partjes , hak de knoflook en rozemarijn.

9. Meng de aardappels op een ovenplaat met de rozemarijn, knoflook, olie, peper , zout , chili en paprikapoeder

10. Rooster de aardappels 30-35 minuten op 200 graden celsius in de oven.

11. Bak de eendenborst op matig vuur op de vette kant. Peper en zout de filets.

12. Draai de eendeborst pas om wanneer het vet krokant en goudbruin gebakken is.

13. Bak de filets nog ongeveer 3 minuten op de andere kant. Voeg de cantharellen nu toe en bak deze mee.

14. Zorg dat alle verschillende garnituren warm zijn en maak het bord naar wens op.

www.decrimp.nl