Op het moment van schrijven zijn we alweer ver in het najaar van 2021 beland…
De bladeren zijn gevallen en de zon heeft op veel momenten plaats gemaakt voor druilerig herfst weer.
Het doet altijd een beetje zeer als het echte besef komt dat de zomer voorbij is.
Bij de gedachte aan kaarsen, knetterend haardvuur, heerlijke diners en mooie films op TV wordt de overgang voor mij in elk geval altijd een stuk milder. We trekken ons terug in een fijn en gezellig huis waar alles past als een behaaglijke warme jas.

Het druilerige herfstweer sla ik liever ook over, daarentegen is een sereen winterlandschap waarin alles liever en zachter lijkt wel een echte favoriet. Dromerig naar de dagen voor Kerst verlangen, plannen maken voor gezellige avonden, mijmeren over hoe het vroeger was toen we met meer dierbaren waren…, een mooie periode waarin warme en liefdevolle herinneringen verscholen liggen. De geschiedenis herhaalt zich gelukkig, wij maken met elkaar nieuwe en liefdevolle herinneringen voor onze kinderen en hopen dat ook zij met warme gevoelens terugkijken op de donkere dagen voor Kerst en de andere feestdagen.

Bij ons in huis zijn we allemaal erg van de feestdagen, we starten vroeg in november al met kerstfilms, drinken warme choco en lattes alsof het een lieve lust is en moeten onszelf een halt toeroepen om de boom niet te vroeg op te tuigen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het gevoel van dicht bij elkaar zijn met onze kinderen en geliefden in deze periode voor mij het meest belangrijk is, met of zonder hoogstaande kookkunsten en chique outfits waarmee je zo naar een gala kunt.

Dit jaar loopt het iets anders.
Onze oudste dochter studeert in het buitenland en landt de dag vóór Kerst weer op Nederlandse bodem om vervolgens op 1e Kerstdag heerlijk met haar geliefde naar de sneeuw te gaan. Onze jongste dochter gaat ruim voor Kerst naar haar geliefde in Spanje en zal op 2e Kerstdag huiswaarts keren. In liefde is niets onmogelijk en wil je op dit soort dagen het liefst bij elkaar zijn. En zo geschiede het in ons gezin, dus ook dit jaar…

Ik voorzie dat ik samen met mijn geliefde op 1e Kerstdag in een gemakkelijke outfit op de bank vertoeven met mooie films en lekker eten, misschien nog even naar buiten gaan voor een frisse neus, maar vooral heel veel cocoonen na wederom een hectisch en druk jaar. Met oud & nieuw is de familie compleet en dromen we met elkaar van een prachtig 2022!

Miryam Schotman

www.miryamschotmaninterieurs.nl