De afgelopen jaren is er een trend in verschillend smaken pepernoten. Het kan niet gek genoeg! Zo zagen we Cookie Dough tot Gin Tonic Kruidnoten. Natuurlijk konden oliebollen niet achter blijven in deze trend. Wij hebben de meest bijzondere oliebollen uit de regio op een rij gezet.

De Buenobol

De meeste kinderen (en volwassen) zijn er weg van. De Kinder Bueno. Hier zagen verschillende gebakkramen een mooie kans. Ze hebben de Kinder Bueno en oliebol met elkaar gecombineerd. De binnenkant van de oliebol is gevuld met stukjes kinderbueno. Ze zijn extra lekker wanneer je ze in de over opwarmt.

Oliebol met speculaas
Veel Hollandser gaat het niet worden. De oliebol met speculaas. Stukken speculaas zijn fijn gemalen en toegevoegd aan het deeg. Een perfecte oliebol voor in de koude dagen .

Berliner ballen met banket room

De Berliner bol is een klassieke Duitse lekkernij. Deze lekkernij heeft zijn weg naar de Nederlandse gebakkramen gevonden. Het is een naturel oliebol gevuld met banketbakkersroom. Kersenbollen
Ben jij een echte zoetekauw? Dan raden wij aan de kersenbol te proberen. Dit is een bol gevuld met kersenvulling en is afgetopt met een laagje kristalsuiker.

Rum rozijn oliebollen
Een oliebol voor de volwassenen. Waar je de kinderen kan verblijden met de de buenobol, kan jij jezelf verwennen met een rum rozijnenbol. Dit is de klassieke oliebol met rozijnen, maar met een scheut rum. Dit maakt de oliebol net iets zwaarder van smaak.

De Tompouce bol
Het is een kruising tussen een tompouce en de oliebol; De Tompouche bol. Het is de trend van 2021. De bol bestaat uit een grote oliebol met in het midden de room van een tompouce. Deze bol wordt afgetopt met een roze topping.

Heb je inmiddels trek gekregen? Er is altijd een gebakskraam in de buurt:

in het centrum; Ron’s gebakkraam
Crabbehof: Van der Zande
Staart: Oliebollenkraam Monique
Stadspolders: Dordtsche gebakkraam

Foto: Met dank aan de oliebollen van de Dordtsche Gebakkraam