Een kleinschalige sportschool met een persoonlijke totaalaanpak. Dat is Yousportz ten voeten uit.  “Bij ons ben je geen nummer. Als je een week niet bent geweest, bellen we om te vragen of er iets aan de hand is.” 

Tekst: Anne-Marie Loran | Foto’s: Dion Doornik

Zodra je binnenstapt, is de boodschap duidelijk. “There’s no elevator to success. You have to take the stairs”, staat er in grote letters op de muur. Eigenaar Rody Hoegee vertelt: “Iedereen sport hier met een doelstelling. Als je lid wordt, krijg je eerst een intake, vervolgens gaan we één-op-één trainen en maken we een schema om je doelen te bereiken. Sommige leden willen afvallen, anderen willen van hun rugklachten af of willen gewoon fit blijven.” 

Wie lid wordt van Yousportz kan een gratis 3D-bodyscan laten maken. “We kunnen daarop zien of er een risico is voor de gezondheid, maar het is ook een hulpmiddel om te zien of leden voortuitgang boeken, bijvoorbeeld doordat ze centimeters kwijtraken. Daarnaast maken we gebruik van een voedingsapp, omdat er vaak ook een verandering in het voedingspatroon nodig is.” 

Personal fitness
In de fitnesruimte geven instructeurs personal fitness aan een groep van maximaal 9 personen, ieder met zijn of haar eigen doelstelling. Door de plantenbakken hangt er een gezellige sfeer. Er staan bijzondere toestellen tussen, zoals extra zware fietsen, de zogenoemde ‘killers’. Naast het fitnessgedeelte hangt een rij bokszakken, waarop zowel volwassenen als kinderen regelmatig lekker staan te rammen. “Als uitlaatklep of om conditie op te bouwen, want wij doen niet aan wedstrijdboksen”, vertelt Rody. In een aparte ruimte kun je BodyTec doen, een full body workout van 20 minuten waarbij door electric muscle stimulation (EMS) alle spieren worden aangespannen. Tijdens de training, onder begeleiding, draag je een speciaal pak waarmee je wordt aangesloten op het apparaat dat de elektrische signalen uitzendt. “Bij mensen met rugklachten kun je heel specifiek de rugspieren aanpakken, dat werkt fantastisch.”

Extreme vrieskou
Yousportz biedt ook unieke behandelingen als transformational cupping en cryotherapie aan. Transformational cupping is een massagetechniek met glazen cups die kan worden ingezet bij blessures, huidverbetering, hoofdpijn en migraine. Bij cryotherapie word je in een indrukwekkende cryocabine gedurende 1,5 tot 3 minuten blootgesteld aan extreme vrieskou. “Dat stimuleert de doorbloeding en geeft een energieboost”, vertelt Rody enthousiast. “Het werkt ook super bij bepaalde klachten, zoals reuma en huidklachten.”

Als afsluiting kun je in de gezellige loungehoek met sfeerhaard koffie of een eiwit-shake drinken. Sinds kort zijn er ook kant-en-klare maaltijden verkrijgbaar, uiteraard met vermelding van de hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen.

Ook sporten bij Yousportz? Maak dan een afspraak voor een proeftraining. Daarna kun je kiezen voor een abonnement of rittenkaart. Yousportz werkt op afspraak en is geopend van 08.00 tot 12.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunnen leden nu al vanaf 6.00 uur ’s ochtends en 16.00 uur ’s middags terecht.

Ook sporten bij Yousportz?

Maak dan een afspraak voor een proeftraining. Daarna kun je kiezen voor een abonnement of rittenkaart. Yousportz werkt op afspraak en is geopend van 08.00 tot 12.00 uur en van 17.00 tot 21.00 uur.