Van dat ‘meisje dat covers zong in de auto’ is de Sliedrechtse Sera de Bruin in zo’n twee jaar tijd uitgegroeid tot een populaire artiest met inmiddels twee eigen platen. Ze mocht een privé optreden geven aan Christiano Ronaldo, haar eerste single stond meteen wekenlang in de top-40 en talloze tv- en radio-optredens volgden. En toch stijgt het succes haar niet naar het hoofd. ,,Gewoon met beide benen op de grond blijven staan.”

Tekst: Jannelie Bras | Foto’s: Tess Korevaar

Ze staat er zelf ook nog steeds van versteld hoe haar zangcarrière in de afgelopen twee jaar in een stroomversnelling is geraakt. ,,Ik was gewoon een meisje dat liedjes zong in de auto en dan sta je opeens live op te treden op de radio en televisie. Het is allemaal zo snel gegaan, maar nu ik er eenmaal inzit, kan het voor mij niet snel genoeg gaan.”

Haar eerste single Only Us kwam afgelopen zomer uit en bestormde meteen de hitlijsten. ,,Toen dat nummer online ging dacht ik: nu gaat het écht beginnen”, vertelt de Sliedrechtse die daarvoor eigenlijk alleen covers zong op TikTok. ,,Enorm spannend ook, want je weet niet hoe je volgers gaan reageren. Ik coverde best een brede range aan nummers, van pop tot rap. Het is dan maar afwachten wat ze van je keuze vinden, in het geval van Only Us pop met wat raggae vibes. Dit is gelukkig erg goed ontvangen.”

Als het aan Sera – artiestennaam SERA – ligt, brengt ze iedere week een nieuw nummer uit. ,,We zijn met zoveel tofs bezig. Dit te kunnen doen is mijn grootste droom en daarom is het goed dat er mensen zijn die me een beetje remmen. Het kan ook té snel gaan. De komende tijd willen we vooral werken aan nieuwe releases en we zijn bezig met toffe samenwerkingen, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen.”

Het lijkt misschien of het haar allemaal komt aanwaaien, maar het is ook gewoon keihard werken. ,,Ik heb wel een beetje geluk gehad, want je kunt er zelf niet veel aan doen of je trending wordt op social media of niet. Dat geluk heb ik wel gehad, maar dat brengt je maar tot een bepaald niveau. Daarna is het aan jou hoe je verder gaat en hoe je dit geluk kunt omzetten in succes.”

Lekker gezond Haar agenda staat momenteel vol met studiosessies, dus voor sporten heeft de zangers weinig tijd. ,,Ik heb jarenlang gevoetbald, maar nadat ik meerdere keren mijn enkelbanden heb gescheurd, moest ik daarmee stoppen. Daarna is het er niet meer van gekomen om iets anders te gaan doen.” Iedere dag wandelen met de hond en de danslessen voor haar laatste videoclip houden Sera ook fit. ,,En mijn vriendin en ik eten eigenlijk altijd gezond, dat vinden we gewoon lekker.”

“Geluk brengt je tot een bepaald niveau. Daarna is het aan jou hoe je dit omzet in succes”

Sera geniet vooral van alles wat er op haar afkomt en als het dan toch allemaal wat veel wordt, heeft ze zo haar eigen nuchtere manier om daarmee te dealen. ,,Voor een optreden ben ik soms enorm gestresst, maar dan denk ik vlak voordat ik opga ‘stel je niet aan Seer, je gaat het gewoon doen’. Aan stressen heb je niets, daar ga je alleen maar slechter van zingen.”

“Aan stressen heb je niets, daar ga je alleen maar slechter van zingen.”
Alleen nog maar eigen nummers zingen en dit kunnen doen tot aan haar pensioen, dat is de droom. En daarbij vooral niet zichzelf verliezen. ,,Ik wil wel gewoon met beide benen op de grond blijven staan. Ik ben bekend geworden precies zoals ik ben, daarom zijn mensen me gaan volgen, dus het is volgens mij belangrijk dat ik dan ook blijf zoals ik ben”, aldus de nuchtere Sliedrechtse. ,,Dat je mega succesvol bent en toch gewoon normaal doet, dat vind ik juist cool.”