Langzaam maar zeker komt de zomervakantie alweer in zicht. Dit jaar hoeven we gelukkig niet in Nederland te blijven en
zijn de mogelijkheden weer eindeloos. Een heerlijke duikvakantie op de Malediven, overnachten in het giraffenhotel in Kenya gedurende een machtige safarireis, een mooie autorondreis door Costa Rica, genieten van het mysterieuze land Peru. Alles kan.

SRI LANKA & MALEDIVEN
Zwemmen tussen de walvishaaien en mantaroggen bij het Male Atol of Ari
Atol. Snorkelen tussen de mooiste vissen en alleen maar genieten van de zon, schitterende stranden en het heerlijke eten. De Malediven is hier DE juiste plek voor. Een rondreis Sri Lanka is trouwens heel goed te combineren met de Malediven en dan combineer je het mooiste van twee werelden. Sri Lanka heeft een schitterende natuur met bergen, velden met theeplantages en stranden, maar ook mooie boeddhistische tempels, de grootste olifantenpopulatie van de wereld en leuke snorkelplekjes.

KENYA, TANZANIA, ZANZIBAR
Altijd al gedroomd van een safari waarbij je op zoek gaat naar de beroemde wilde dieren van Afrika? Er zijn in Kenya en Tanzania enorm veel nationale parken, waaronder de beroemdste Masai Mara en de Serengeti waar jaarlijks de grote trek plaatsvindt. Maar ook andere Nationale parken lenen zich voor een gamedrive door de natuur, zoals Tsavo, Nakuru, Amboseli, Shaba enzovoort. In het Nairobi National Park ligt het giraffe Dineren tussen de giraffen die gewoon in de tuin rondlopen en vaak nieuwsgierig even hun nek de eetzaal insteken. Na de soms stoffige safaridagen is er natuurlijk niets lekkerder dan nog een paar dagen te relaxen op een mooi wit zandstrand op het eiland Zanzibar.

COSTA RICA
Costa Rica is één van de veiligste landen in midden Amerika en daarom ook heel goed zelf af te reizen met een huurauto. Het is eigenlijk één groot natuurwonder. Schildpadeieren zien uitkomen in Tortuguera, de nog actieve vulkaan El-Arenal bezoeken, vliegen tussen de bomen in het nevelwoud Monteverde, verblijven in een echte boomhut midden in de jungle, het swingende en bruisende Puerto Viejo aan de oostkant bezoeken of liever de mooie stranden aan de westkant bijvoorbeeld bij Samara. Alles behoord tot de mogelijkheden hier. Goed om te weten; Costa Rica is ook een hele duurzame en groene bestemming. Tegenwoordig is 25% van het land beschermde natuur en wordt vrijwel 100% van de energie duurzaam opgewekt. Ook heeft Costa Rica met het eigen certificeringsprogramma een leidende rol in de wereld op het gebied van duurzaam toerisme.

PERU
Het hoort eigenlijk op ieders bucketlist te staan; een tocht door het regenwoud om de verborgen Incastad Machu Picchu te bewonderen. Peru
is kleurrijk en mysterieus. Kom meer te weten over de vele geheimen van de Inca’s en de Uros. Op ruim 3800 meter boven de zeespiegel ligt het schitterende Titicacameer, midden in het Andesgebergte. Een boottocht over dit hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld is dan ook letterlijk en figuurlijk adembenemend, want de ijle lucht is echt wel even wennen. Je kunt hier kennis maken met de Uros indianen. De Uros, die veelal prachtig gekleurde gewaden dragen, wonen namelijk op zelfgemaakte biezen eilandjes die op het diepblauwe meer drijven.

ALBANIË
Deze verwacht je niet in dit lijstje, maar Albanië is een schitterend mooi land en uitermate geschikt voor een mooie zomervakantie. Het programma
“Wie is de Mol” is dit jaar in dit land opgenomen en de miljoenen fans kunnen zien wat het voor velen nog onbekende Albanië te bieden heeft, zoals een spectaculaire kuststrook, een indrukwekkend hooggebergte en een schat aan cultuurhistorische bezienswaardigheden. Albanië, een verrassende “verre reis” in Europa.

Deze reizen zijn te boeken bij Susan en Ingrid van Personal Touch Travel Dordrecht